BAFRA (Samsun), () - SAMSUN'un Bafra İlçesi'nde lise öğrencileri, kadına karşı şiddeti tiyatro gösterisi ile protesto etti.
Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencileri, ingilizce öğretmeni Naim Okay öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sokak tiyatrosu düzenleyerek, kadına yönelik şiddeti protesto etti. Öğrenciler son yıllarda artan çocuk gelinleri, kadınlara uygulanan şiddet şeklini ve erkek egemen toplumun kadına bakışını temsili olarak canlandırıp, kadına yönelik her türlü şiddeti taşıdıkları pankartlarla kınadı. Temsili olarak ağızları bantlanmış, elleri ve ayakları zincirlenmiş öğrenciler, zincirlerini kırarak 'Kadına şiddet son bulsun' diye slogan attı.
Daha sonra bir açıklama yapan öğrencilerden Çiğdem Bozdemir, aile içinde meydana gelen, cinsiyete dayalı, kadın üzerinde baskı ve üstünlük kurmayı amaçlayan, tehdit, dayatma, kontrol içeren, psikolojik, cinsel, ekonomik, fiziksel zararla sonuçlanan, kadının insan haklarını ihlal eden her türlü eylemin kadına yönelik şiddet olduğunu belirtti.
Çevredekilerin ilgiyle ilgili tiyatro gösterisi büyük alkış aldı.

HD(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)