Oğuzhan KILIÇ / KÜTAHYA,()- KÜTAHYA'da bir süre önce özelleştirilen Çelikler Seyitömer Linyitleri İşletmesi'nde 18 kişinin işten çıkarılmasını protesto eden işçilerin başlattıkları oturma eylemi sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, eylemci işçileri ziyaret etti.

Geçen 10 Haziran'da Çelikler Seyitömer Linyitleri İşletmesi önünde toplanan işçiler, işten çıkartılan 18 işçinin geri alınması için oturma eylemi başlattı. Tesislerin yakınına çadır kuran işçiler işe gitmeyerek üretimi durdurdu. 5 gündür eylem yapan işçileri bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık aynı saatlerde ziyaret etti. İşçilere ilk ktonuşmayı yapan MHP'li Işık, "Keşke bu mücadeleyi özelleştirme sürecinden önce birlikte verebilmiş olsaydık. Ama o sevabıyla günahıyla geride kaldı. Bundan sonra yapılması gereken bu demokratik tepkiye devam edeceğiz. Çünkü sizi duymayanlar mutlaka sizi bir gün duyacaklar sizin adınıza bizim Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden dile getirdiğimiz ifadeleri önemsemeyenler günü geldiğinde burada termik santralinin çalışmasının durduğu gün anlayacaklar" dedi. MHP Milletvekili Alim Işık konuşmasının ardından işçilerin yanından ayrıldı.

Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya işçilere hitap etti. Yapılan eylemin demokratik bir hak olduğunu ifade eden Akkaya şöyle konuştu:

"Sizler bir haftadır burada işinize sahip çıkmak için ailelerinizle birlikte burada mücadele ediyorsunuz. Yıllardır söylüyoruz. Özelleştirme talandır diyoruz, özelleştirme yağmadır diyoruz, özelleştirme bu halkın vergileri ile alınan bu değerleri başkalarına peşkeş çekmektir diyoruz. Özelleştirme işçi sömürüsüdür diyoruz. Çok üretip az işçi ücreti ödeyerek onları sömürerek daha çok kazanma uğruna işçilerin feda edilmesi demektir. 34 gün önce 301 tane işçi sizin meslektaşınız işte bu yüzden maden şehidi oldular. Bugün babalar günü ben bütün babaların babalar gününü kutluyorum. Ama bugün Soma'da 462 yetim babalarının mezar başlarında kutladılar. İşte bu çarpık düzenin bir eseridir. İşçinin işçiden başka dostunun olmadığını bilmeniz lazım."

Yakup Akkaya konuşmasından sonra çadırların önünde gözleme yapan işçilerin yakını kadınların yanına giderek bir süre sohbet etti.

FOTOĞRAFLI