LİKYA'nın Dağları ve Yaylaları (Beydağları) adlı doğa grubu üyeleri, Antalya'nın kuş bakışı görüldüğü ve kaplan tuzağının bulunduğu 1450 metre rakımlı Katran Dağı'nın zirvesine çıktı.
Grubun kurucusu Ömer Faruk Gülşen'in rehberliğinde yaklaşık 40 kişinin katıldığı zirve yürüyüşü, Alimpınar Yaylası'nda başladı. Kızılçam, sedir, ardıç, çınar ağaçlarının arasındaki orman yolundan ve patikalardan yürüyen grup, daha sonra Katran Dağı'na tırmanışa geçti.
Yaklaşık 1 saatlik tırmanışın ardından Likyalılar, 1450 metre yüksekliğindeki Katran Dağı'nın zirvesine çıktı. Doğaseverler, zirvede kuşbakışı görülen Antalya Ovası'nın muhteşem manzarasını bir süre seyretti. Likyalılar, Saklıkent, Kızlar Dağı, Eren Dağı, Avlağı Dağı ve Doyran Keldağı'nın muhteşem manzarasında öyle yemeği yedi.
Ömer Faruk Gülşen, zirvede bulunan tarihi 'kaplan tuzağı' yapısıyla ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Gülşen, Beydağları'nda 4 tane kaplan tuzağı bulunduğunu söyledi.
Tırmanış anısına hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından grup, inişe geçti. Kızlar Dağı, Eren Dağı, Avlağı Dağı ve Doyran Keldağı arasındaki tarihi göç yolu parkurunda devam eden yürüyüş, Saklıkent yolunda sona erdi. Yaklaşık 6 saat süren zirve tırmanışı etkinliğinde doğaseverler 13 km yürüdü. (FOTOĞRAFLI)