Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya),() - ANTALYA'nın Kaş İlçesi ile kardeş şehir Yunanistan'ın Meis Adası belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği 17'nci Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali yarın başlıyor. Kaş- Meis arası yüzme yarışmasına yerli ve yabancı 250 civarında yüzücünün katılması bekleniyor.
Likya- Kaş Kültür ve Sanat Festivali yarın Kaş'ta festival yürüyüşü ile başlayacak. Üç gün sürecek olan şenliğin açılışında Türk ve Yunan halkoyunları ekipleri gösteriler yapacak. Resim, heykel, ebru, gravür, cam ve seramik sergileri açılacak. Yarın akşam da Kaş Yat Limanı'nda Antalya Devlet Opera ve Balesi, 'Anadolu Ezgileri' adlı bir konser verecek ve dans gösterileri sunulacak.
Festivalin ikinci günü 14 Haziran Cumartesi, bir süre önce yaşamını yitiren Kaş'ın sualtı duayenlerinden Gökhan Töre adına dalış düzenlenecek, akşam yine Kaş Yat Limanı'nda TRT sanatçıları Burhan Tüzer, Kubilay Dökmetaş ve Tuğba Ger konser verecek, ayrıca sokak gösterileri yapılacak.
KAŞ- MEİS ARASI YÜZME YARIŞMASI
Festivalin sona erdiği Pazar günü ise en önemli etkinlik olan Meis- Kaş yüzme yarışması yapılacak. Kendi içinde çeşitli alt kategorileri olan yüzme yarışması Meis Adası'ndan başlayacak, 7.5 kilometre sürecek ve Kaş'ta sona erecek. Yüzme yarışmasına yerli ve yabancı 250 civarında yüzücünün katılması bekleniyor. Festivalin kapanış akşamındaysa Türk Halk Müziği sanatçısı Tuğba Öksüz, pop sanatçısı Mustafa Ceceli konser verecek.
DÜNYAYA BARIŞ MESAJI
Kaş Belediye Başkanı Ak Partili Halil Kocaer, bu festivalin iki ülke belediyesinin ortaklaşa düzenlediği ender festivallerden olduğuna işaret etti. Bu yıl 17'ncisi düzenlenecek festivalle ilgili olarak Kocaer, "Bu kadar uzun soluklu bir festivalde Kaşlılar ve Meisliler olarak dünyaya barış mesajı vereceğiz. Bölgemizde yaşayan, tatil yapan tüm yerli ve yabancı hemşehrilerimiz üç gün boyunca sanatla, sporla, müzikle iç içe yaşayacak. Likya bölgesinde, Likya Uygarlığı'nın ruhuna uygun bir festival olacak" dedi.
Festivalin Kaş kısmında düzenlenen açılış, konser ve diğer etkinliklerine Meislilerin de katılması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI