ANTALYA'nın Demre İlçesi'ne tatile gelenler, Çayağzı Limanı yolundaki soğuk su kaynaklarında serinliyor. Likyalılar döneminden kalan küçük taş havuz da serinlik adreslerinden biri.
Demreliler ve ilçeye tatile gelenler, 40 dereceyi bulan sıcak ve yüzde 80'lere ulaşan nemden bunalınca, soluğu Çayağzı Limanı yolundaki soğuk su kaynaklarında alıyor. Çayağzı Limanı'na giden yolun sağ ve solundaki iki ana kaynaktan çıkan kükürtlü su, 12-13 derece sıcaklığa sahip. Bölgeye gelenler şifalı olduğuna inandıkları su içerisinde bir yandan da serinleme imkanı buluyor. Yolun sol tarafındaki ana kaynaklardan biri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlendi. Likyalılar döneminden kalan, küçük taş havuz da serinlik arayanların bir başka adresi. Suya girenlerden Murat Sarıtaş, "Bütün Türkiye şu an yanarken, bizler bu suyun içinde donuyoruz. Soğuk suya girenler, 1 gün boyunca klima kullanmadan evlerinde rahat bir şekilde yatabiliyor" dedi.
Mustafa Dikyar ise, memleketi Isparta'dan her yıl bu suya girmek için geldiğini belirterek, "Romatizmaya ve cilt hastalıklarına iyi geliyor. Dışarısı yanarken, burası buz gibi. Rahat rahat serinliyoruz" diye konuştu. Mine Bilge Sarısaç ise, "İnsanlar sıcaktan bunalırken burada soğuk suyun altında donuyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI