LİBYA'da, geçiş hükümetinin düzenli orduyu oluşturmak için Türkiye ile yaptığı anlaşma üzerine Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutalığı'nda eğitim alacak 3 bin askerin ilk kafilesi Isparta'ya geldi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından eğitim verilecek 185 Libya askeri, sivil uçakla Süleyman Demirel Havalimanı'na saat 17.00'de geldi. Eskerler Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurulmaz tarafından karşılandı. Albay Said Hayfana'nın komuta ettiği Libyalı askerler, uçaktan inerken zafer işareti yaptı. Libyalı askerleri, "Isparta'ya hoş geldiniz" diye karşılayan Tuğgeneral Mustafa Kurulmaz, "Burada en iyi şekilde eğitim alacağınızdan kuşkunuz olmasın. Sizi burada görmekten çok mutlu olduk" dedi.
Libyalı askerler pasaport işlemlerinin ardından otobüslerle eğitim görecekleri Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutalığı'na gitti. Askerler için burada da karşılama töreni düzenlendi. 14 hafta boyunca sıkı bir eğitimden geçecek Libyalı askerler, eğitim sonrası ülkelerine dönerek profesyonel ordunun oluşmasına katkı sağlayacak. Yapılan anlaşma gereği TSK toplam 3 bin Libya askerini eğitecek.