29 EKİM Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türkiye Gençlik Birliği (TGB) tarafından Malatya’da düzenlenen Cumhuriyet Şöleni'ne katılan tiyatro sanatçısı Levent Kırca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.
Merkez Emeksiz Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet Şöleni öncesi polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, etkinlik alanına vatandaşlar aranarak alındı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şölende Levent Kırca, konuşmasında Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. Cumhuriyet’in kendilerine emanet edildiğini belirten Kırca “Biz bu Cumhuriyeti bunlara yedirtmeyiz arkadaşlar” dedi.
Kırca konuşmasında Ankara’da yapılan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına değinerek “Bugün Türkiye genelinde Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor, bazıları bizim gibi Cumhuriyeti yürekten kutlarken, bazıları da kutluyormuş gibi müsamereler oynuyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Tayyip Erdoğan bayram merasiminde şeref locasında oturuyor ve halk da orada. Cumhuriyet Bayramının kutlanması için lütfen herkes ayağa diyor sunucu Abdullah Gül de ayakta, bütün stat ayakta bir tek Tayyip Erdoğan’la eşi oturuyor ayağa kalkmıyor” diye konuştu. 
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kendisini mahkemeye verdiğini belirten Kırca, “Mahkemeye vermesinin sebebi Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanını ölümle tehdit etmişim. Beni ifademi almak üzere savcılığa çağırdıklarında, ifademi verdiğim savcıya dedim ki korkmasın öldürmeyeceğim rahatına baksın dedim” dedi.
Kırcan’dan sonra sahneye Türk Halk Müziği Sanatçıları Mustafa Özarslan ve Resül Dindar çıktı. Kalabalık söylenen türküler eşliğinde uzun süre halaylar çekti.

CÖ(MP/AAA)(FOTOĞRAFLI)