Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() DÜNYACA ünlü dört İtalyan sopranodan oluşan Le Div4s, Hürriyet Gazetesi’nin ‘Aile İçi Şiddete Son Kampanyası’nın 10. yıl konseri için İstanbul’da sahneye çıktı. Kampanya kapsamında 7 gün 24 saat hizmet veren ‘Acil Yardım Hattı’ yararına düzenlenen konserde, 4 İtalyan soprano izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.
Denise, Isabella, Vittoria ve Sofia’dan oluşan Le Div4s, Türkiye’deki ilk konserini, Hürriyet’in ‘Aile İçi Şiddete Son Kampanyası’nın 10. yıl etkinlikleri kapsamında Zorlu Center PSM’de, dün akşam gerçekleştirdi. Penti’nin ana, Mavi’nin co-sponsorluğunda, Borusan’ın müzikal, Most Production’ın organizasyon sponsorluğuyla gerçekleşen konsere, Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışması ve Yazarı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaşlı kadın sporcular ile bazı yöneticiler, işadamları Mustafa Taviloğlu, Bülent Eczacıbaşı, Sadettin Saran, sanat ve iş dünyasından birçok ünlü isim ve müzikseverler katıldı.
ŞİDDETE KARŞI HÜRRİYET’İN TABU KIRMA VE FARKINDALIK YARATMA ANLAMINDA BÜYÜK KATKISI OLDU 
 
Konser öncesi bir konuşma yapan Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, aile içi şiddete karşı Hürriyet’in tabu kırma ve farkındalık yaratma anlamında önemli bir katkısı olduğunu belirterek, “Hürriyet, 10 yıldan beri bu kampanyayla birlikte Türkiye’nin tek 7 gün 24 saat psikologlar ve avukatlarla birlikte hizmet veren şiddet hattını yönetiyor. Aslında bu Hürriyet’in işinden bayağı uzak ama kendi işiymiş gibi sahiplendiği bir sosyal sorumluluk alanı. Bugün sizlerin de katkısıyla bu konserler sayesinde hattı yaşatmaya devam ediyoruz” dedi.
Konuşmasını konsere sponsor olan kurumlara teşekkür ederek tamamlayan Sabancı, izleyicilere de güzel bir müzik keyfi yaşamalarını diledi.
HÜRRİYET OLMASAYDI BU KADAR AŞAMA KAYDEDİLMEZDİ 
‘Aile İçi Şiddete Son Kampanyası’nın 10. yılını değerlendiren Doğan Hızlan, “Bu tür kampanyalar biraz yavaş seyreder. Ama her yılda seyri, temposu, ritmi biraz daha artar. Bugün sırf bunun için 4 diva geliyor ve buraya herkes sadece bu 4 divayı dinlemek için gelmiyor. Bu müzik ‘kadına şiddete hayır’ın simgesi olduğu için geliyor. Bu gerçekten çok önemli bir aşama ve Hürriyet de bir amiral gemisi olarak, bu işlevini, bu etkisini bu uğurda sürdürüyor. O olmasaydı bu kadar aşama kaydedilmezdi. Bundan sonrası için de yine konserler, yine toplantılar, yine kitaplar, yine yazılar, yine bilinçlendirmeler ve yine herkesi kadının varlığını, bireyselliğini duyurma çalışmaları devam edecek” dedi.
BEŞİKTAŞ’TAN ANLAMLI DESTEK 
Beşiktaş Kulübü kampanyaya destek vererek, kulüp başkanı Fikret Orman, yönetim kurulu üyesi Hakan Özköse, BJK Şirketler Grubu Genel Koordinatörü Gökhan Sarı, kadın basketbol ve atletizm takımlarının sporcuları, taraftarlar ve dernek temsilcileri toplu bilet alarak salondaki yerlerini aldı. Başkan Fikret Orman, Beşiktaş’ın toplumsal olaylara duyarlı bir kulüp olduğunu belirterek, “Taraftarlarımız ve biz her zaman toplumsal olaylara duyarlı olmaya çalışıyoruz. Kadına şiddet artık bu çağda olmaması gereken bir şey. Onun için de kurum olarak buna destek vermeye geldik” dedi.
TENOR LEVENT GÜNDÜZ EŞLİK ETTİ
Le Div4s, Şef Hakan Şensoy yönetimindeki filarmoni orkestrası ve Devlet Senfoni Orkestrası Korosu eşliğinde Mozart, Bellini, Verdi ve Puccini’nin en ünlü opera ve müzikal klasiklerini kendilerine has yorumlarıyla seslendirdi. Tenor Levent Gündüz’ün de eşlik ettiği Denise, Isabella, Vittoria ve Sofia, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Konser boyunca 3 farklı kostüm giyen grup üyeleri güzellikleriyle de dikkat çekti.

ÖA(BB) (FOTOĞRAFLI) 
 

//// KUTU ////

LE DIV4S

Le Div4s bugüne kadar dünyaca ünlü yıldızlarla yan yana Palma de Mallorca (Ono Stadyumu), Atina (Odeion of Erode Atticus ve Salle de Megaron), Londra (02 Arena), Dublin (The 02), Manchester (Men Arena), Singapur (Gran Prix F1), Belgrad (Sava Center Hall) gibi önemli sahnelerde, festivallerde, Varşova’dan Singapur’a pek çok şehirde konser verdi. Andrea Bocelli’yle birlikte, Dublin, Belfast, Liverpool, Birmingham şehirlerini kapsayan başarılı bir turne ve Brezilya, Sao Paolo’da 20.000 kişilik dinleyici kitlesi önünde açık hava konseri gerçekleştirdi. Opera adlı ilk albümleri, Div4s’in iki yıl boyunca dünya çapında icra ettiği canlı performanslarda bir gezinti niteliğinde.

Acil Yardım Hattı

Hürriyet Aile İçi Şiddete Son! kampanyası kapsamında 2007’de açılan Acil Yardım Hattı,
0212 /0549 656 96 96 şiddet mağdurlarına 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Telefonlarına sadece uzman psikologların ve avukatların baktığı hat, bugüne kadar 38 bin çağrı aldı. Yaklaşık 18 bin şiddet mağduruna destek olan Hat, Türkiye’nin her şehrinden ve 14 farklı ülkeden arandı. 2000’e yakın acil ve hayati tehlike içindeki şiddet mağdurunu emniyet güçleriyle işbirliği yaparak güvenli ortamlara ulaştıran Acil Yardım Hattı’nı arayanların yüzde 92,8’i kadın, yüzde 4,3’ü erkek ve yüzde 2,9’u çocuk. Her iki mağdurdan biri fiziksel şiddetten şikâyet ederek arıyor. Bunların yarısına yakın kısmı ise fiziksel şiddetin yanı sıra bir ya da birkaç şiddet türüne maruz kalıyorlar. 3 mağdurdan 1’i sözel, duygusal şiddete maruz kaldığını ifade ediyor. Sadece sosyal, ekonomik yada cinsel şiddetten söz edenlerin oranı yüzde 26.
(BB) (FOTOĞRAFLI)