HOLLANDALI güzeller, Aydın'ın Söke İlçesi'ndeki Beşparmak Dağları'nda (Latmos) fotoğraf çekimine katıldı.
Hollanda'daki TULP dergisinin çekim için geldiği Kuşadası turunun ardından rotasını Latmos'a çeviren güzeller, gördükleri manzara karşısında büyük heyecan yaşadı. Ünlü firmaların ürünlerini tanıtacak olan Hollandalı mankenlerle birlikte 1365 metre rakımlı Latmos'a çıkan Hollanda ekibi, ilk kez böyle bir coğrafya gördüklerini ve sıra dışı bir çekim olacağını söyledi. Latmos'un Karakaya ve Çavdar mevkilerinde yapılan çekimler engebeli ve zor arazi koşullarında gerçekleştirildi.
Ünlü markaların pahalı elbiseleriyle dağcılar gibi kayalara tırmanan modeller, kendilerini Jurassic Park ve Indiana Jones filminde hissettiklerini dile getirdi. Bu tip filmlerin platolarını kurmak için yapımcıların milyonlarca dolar harcarken Latmos'ta ise bu platoların doğal olduğunu belirten mankenler, cep telefonlarıyla eşsiz güzellikteki manzaraların fotoğraflarını çektiler. Genellikle fotomodellerin fotoğraflarını çeken ünlü moda fotoğrafçısı Jeroen Vanlelieveld hayatında ilk kez gördüğü ilginç kayaların fotoğraflarını çekerek, burayı elinden geldiğince tanıtmaya çalışacağını söyledi.
Latmos'un ıssız bir bölgesinde her türlü modern yaşam olanaklarından uzak bir şekilde yaşayan EKODOSD'un fahri üyeleri olan bir yörük ailesini ziyaret eden Hollandalı ekip, sıcak bazlamaların tadına bakarak onların yaşadıkları alanı gezdi. Ailenin yaşadığı otantik taş evi inceleyen ekip, çekimlerin bir bölümünü burada yapmaya karar verirken "Yılın 1 ayını burada yaşamak isteriz. Burada her şey o kadar doğal ve sessiz ki. İnsana huzur veriyor. Burada yaşayan insanların samimiyeti ve bize olan ikramları çok hoşumuza gitti" diye konuştu.

NM(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)