Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'nde aniden bastıran sağanak yağmur, Şevketiye, Güreci ve Çavuşköy köylerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Kuvvetli yağış nedeniyle Şevketiye Deresi'nde taşkınlar oluşunca bazı evleri su bastı.
Meteorolojinin uyarılarının ardından, Çanakkale'de parçalı bulutlu hava sabah saatlerinde Lapseki İlçesi'nin yüksek kesimlerine yağmur bıraktı. Zaman zaman kuvvetli olan sağanak yağmur, Şevketiye Köyü'nden geçen derenin sularını yükseltti. Yüksek kesimlerden yağmur sularının önüne katıp sürüklediği ağaç parçaları derenin üzerindeki köprünün ayaklarına takılıp, suyun önünü tıkayınca taşkın meydana geldi. Taşkın nedeniyle dere yatağına yakın bazı evleri su bastı. Bir köylünün 2 kuzusu telef oldu.
Çavuşköy ve Güreci Köyleri'nde cadde ve sokaklar dereye dönerken, sağanak yağış dolayısıyla Gürecialtı Mevkisi'ndeki Şehit Hasan Öztekin Camisi'nin bahçesi de suyla doldu. Yağışın ardından Lapseki Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği ve Lapseki Belediyesi ekipleri köyde temizlik çalışması başlattı. Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı ve AK Partili Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile Şevketiye'ye gelerek muhtar Seyfettin Turan'dan durum hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI