Orhan AKTUĞ/LAPSEKİ (Çanakkale), () - ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'nde, İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı kara harekatı protesto edildi.
Lapseki Anadolu Gençlik Derneği organizasyonunda Cuma namazı sonrası İskele Camisi önünde toplanan grup,  ellerinde Filistin bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. 'Kahrolsun İsrail', sloganı atan dernek üyeleri Gazze'deki saldırılara öfke kustu. Anadolu Gençlik Derneği Lapseki Şube Başkanı Metin Acar, grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin topraklarında Müslümanlar'a yönelik katliamlarına devam ettiğini kaydedip, şöyle dedi:
"İsrail, üç Yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek başlattığı saldırılar, bu gençlerin cesetlerine ulaşıldıktan sonra daha da arttı. Birleşmiş Milletler, ABD ve başta İngiltere olmak üzere, Avrupa Birliği ülkeleri terörist İsrail'in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriyorlar. Oysa bu üç gencin kaybolmasından da, öldürülmesinden de İsrail istihbaratı sorumludur. Çünkü İsrail daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabilecek bir karakterdedir." 

FOTOĞRAFLI