Üniversiteler yeni eğitim yılına girdiler ancak öğrencilerin KYK ile ilişkileri tam anlamıyla netlik kazanmadı. Halen devlet yurtları için yedek sıralamasını takip eden öğrenciler var; ayrıca burs ve kredi durumları da kesinliğe ulaşmadı. Genellikle her yılın Kasım- Aralık ayları arasında Kyk burs başvuru sonuçları açıklanır, bazen de diğer yılın Ocak ayına sarkar. Ancak ödemelerin Ocak 11’de başlayacağını bildiğimiz için sonuçlanma sürecinin çok uzun sürmeyeceğine eminiz.

İnternetin son yıllarda yaygınlaşmasıyla birçok devlet kurumu sanal dünyaya kapılarını açtı. Bugün e-devlet şifresi ile üniversitelere kayıt olunabiliyor; eskiden binlerce kilometre yol yaparak gerçekleştirilen kayıt işlemi artık bir tık uzağımıza geldi. Tabi bu avantaj, üniversitelere ilk defa kayıt olacak öğrenciler için geçerli. Eğer bir üniversite bırakılıp diğerine geçiş yapılmışsa, ilgili şehre gitmekten başka çare bırakmıyorlar. Bu külfetin de bir an önce giderilmesi gerektiğine inanıyoruz. Resmi site üzerinden kyk başvuru formu doldurarak talep ettiğiniz hizmeti belirtebilir, sonuçların açıklanması için siteyi takip edebilirsiniz. Eğer yurt başvurusu yapıldıysa siteyi daha sık ziyaret etmelisiniz, çünkü yedek sırası anbean değişebilmektedir. Resmi sitenin imkanlarından bir tanesi de mevcut borçları görüntülemedir. Yeni mezun olanlar veya hali hazırda kredi alanlar TC kimlik numarası ile sorgulama yaparak, kredi borç durumunu öğrenebilirler. Kyk başvurusunda nüfus bilgilerinin eksiksiz ve doğru olarak ilgili kutucuklara girilmesi gerekir; birçok devlet kurumu ile eşzamanlı sorgulama yapıldığı için girilen bilgilerin yanlış beyan kapsamında olmamalıdır.

Öğrenciler başvuru yaptıktan sonra kyk sonuçları ne zaman açıklanacak diyerek aceleci davranıyorlar. Bilinmelidir ki başvuru ile sonuçlanma arasında zaman olarak çok büyük bir fark yoktur. Başvuru Ekimde ise Kasımda sonuçlar açıklanır; en kötü ihtimalle Aralık ayında beklediğiniz sonuçlara ulaşmış olursunuz.