YALOVA Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, 'Dilim patlıcan ve balzamik sos eşliğinde sebze garnitürlü doldurulmuş kuzu pirzola' isimli yarışma tabağı ile Türkiye birincisi oldular.
Antalya Şefler Birliği tarafından düzenlenen 6'ncı Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması Antalya Expo Center Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. 4 gün süreyle yaklaşık 2 bin aşçının katılımı ile toplam 11 dalda gerçekleştirilen yarışmada, sebze oymacılığı, mini soğuk büfe, mutfakta güzel sanatlar, yılın altın pastacı yarışması, Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri Yarışması, Kız Teknik ve Meslek Liseleri ve Üniversiteler Arası Yemek Yarışması gibi kategorilerde yarışan aşçılar hünerlerini sergiledi.
Yarışmada Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri dalında 87 okul arasında Yalova Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi birinci oldu. Yalova Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Gülseren Gültekin, Baş Müdür Yardımcısı Mesut Demirci, Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Ferhat Karataş ve Usta Öğretici Ferit Doğan eşliğinde öğrenciler, Mehmet Kaya, Murat Başarıcı, Oğuz Çetinbaş ile yarışmaya katıldı.
Öğrenciler hazırladıkları 'Dilim patlıcan ve balzamik sos eşliğinde sebze garnitürlü doldurulmuş kuzu pirzola' isimli yarışma tabağı ile birinciliği hak etti. Şaban Temuge Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi geçen yıl düzenlen 5'nci Altın Kep Aşçılar Yemek Yarışması'nda da Türkiye birincisi olmuştu. IA/(FK)(Fotoğraflı)