Murat ÇAĞLAR/VAN, () - VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ), Kuzey Irak'ta bulunan 6 üniversitenin katılımıyla 2 gün sürecek 'Güç Birliği Çalıştayı' başladı.
YYÜ senato salonunda yapılan çalıştaya YYÜ Rektörü Peyami Battal, Dohok, Zaho, Raparin üniversiteleri, Erbil ve Duhok Politeknik, Işık Üniversitesi rektörleri ve YYÜ Dekan ve senato üyeleri katıldı. Kuzey Irak'ta bulunan 6 üniversite rektörü ve yardımcıları ilk olarak YYÜ Rektörü Peyami Battal'ı makamında ziyaret etti. Karşılıklı hediye sunumunun ardından başlayan çalıştayda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi'ndeki üniversitelerle bilgi alışverişi için bir araya geldiklerini belirterek şöyle konuştu:
"Geçen ay içerisinde Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi'nde ki üniversiteleri bizde tanımak amacıyla ziyaret ettik. Yapılan gezilerimizin ardından rektörleri bir çalıştay ve Van'ı tanımaları için buraya davet ettik. Onlar da bizi kırmayarak buraya geldiler. Buradaki amacımız, Kuzey Irak'taki üniversitelerle bilgi alışverişi yaparak birbirimizi daha iyi tanımak ve öğretim görevlisi, öğrenci değişiminde bulunmaktır. Buraya gelen tüm rektörlere teşekkür ediyorum." 

FOTOĞRAFLI