Hilmi DUYAR/ BALIKESİR, () - BALIKESİR'in Savaştepe İlçesi'ne bağlı Karacalar Köyü'nde, 8 yıl önce bir menfezde ölü bulunan ilkokul öğrencisi Büşra Karabacak (10) ve kuzeni Tuğçe Yıldırım’ın katil yada katillerinin halen bulunamaması ailelerini isyan ettirdi. Karabacak Ailesi, bugün lokma döktürüp, mevlit okuttukları kızlarının mezarını ziyaret etti. Anne Hanife Karabacak, "Büşra yaşasaydı, arkadaşları ile birlikte pazar günü üniversite sınavına girecekti" diyerek, gözyaşı döktü.
Karacalar Köyü’ndeki Mustafa Kangal İlkokulu 4-B sınıfına giden Büşra Karabacak (10) ve kuzeni Tuğçe Yıldırım (10), 21 Mart 2006 tarihinde öğle arasında Aşağı Mahalle’deki evlerine geldi. İki kuzen daha sonrA yaklaşık 1 kilometre mesafedeki okullarına dönmek için yola koyuldu. En son okul yolunda görülen kuzenler, akşam evlerine dönmedi. Yakınları, durumu jandarmaya bildirdi. İki kızın bulunması için jandarma, arama kurtarma ekipleri, köylüler ve yakınları arama-kurtarma çalışması başlattı. Her yerde aranan kuzenlerden 43 gün sonra acı haber geldi. İki kızın cesetleri evlerine 8 kilometre mesafedeki komşu Çamurlu Köyü yakınlarındaki bir menfezde, poşete sarılı olarak bulundu. Bursa Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından iki kuzen Savaştepe ve köylerinden gelen yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Karacalar Köyü’nde yanyana toprağa verildi.
Baba Mustafa Karabacak (44) ile anne Hanife Karabacak (40) çocuklarının katillerinin bulunması için çalmadık kapı bırakmadı. Çocuklarının katillerinin bulunacağı ümidiyle yaşan Karabacak Çifti, 2011 genel seçimleri öncesi Balıkesir'de miting yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup verip, yardım istedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de mektup yazıp, faks çekerek yardım istedi. Aradan 8 yıl geçmesine rağmen iki çocuğun katil veya katilleri bulunamadı.
SÖZLER TUTULSUN, KATİLLER BULUNSUN
Bugün Karacalar Köyü'nda Karabacak ve Yıldırım ailelerinin evinde yas vardı. Karabacak Ailesi, cuma namazından sonra, öldürülen kızları için lokma döktürüp, mevlit okuttu. Mustafa-Hanife Karabacak Çifti, daha sonra ise akrabaları Mehpare ve Orhan Korkmaz ile Büşra ve Tuğçe'nin mezarlarına gidip, dua edip, gözyaşı döktü. Baba Mustafa Karabacak, "Bugün Büşra ve Tuğçe'nin kaybolmalarının üzerinden tam 8 yıl geçti. Devletin, katilleri bulması için daha çok gayret etmesi gerektiğine inanıyorum. Bize katillerin bulunacağına dair söz verildi. Başbakan söz verdi. Bu sözlerin yerine getirilmesini istiyorum. Pek çok faili meçhul cinayet aydınlatıldı. Bizim çocuklarımızın katillerinin de bulunup adalete teslim edilmelerini istiyorum" dedi.
KIZIM YAŞASAYDI ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEKTİ
Acısını yüreğinden söküp atamayan anne Hanife Karabacak ise "Son günlerde herkes bangır bangır bağırıp, oy istiyor. Biraz da faili meçhul cinayetleri düşünsünler. Jandarma bölgesi diye polise görev vermiyorlar. Polise de çocuklarımızın katillerinin bulunması için görev versinler. 8 yıl geçti. Daha ne kadar bekleyeceğiz. Bunu yapan İzmir'den İstanbul'dan biri değil. Köyün içinden biri. Yaşadıklarımızı evlat acısı çekmeyen bilemez. Büşra yaşasaydı, arkadaşları ile birlikte pazar günü üniversite sınavına girecekti. Onun okumaya hakkı yok muydu? Akranları okuyor” diyerek, gözyaşı döktü.

HD (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)