İlker KILIÇASLAN/ MANİSA, () - MANİSA'da, bir kuyumcuya giren 4 kadın 7 bin lira değerinde 3 bilezik, 4 alyans ve bir küpe çaldı. Güvenlik kamerası tarafından görüntülenen olay sırasında kadınlardan ikisinin bilezik ve küpeyi, diğer kadınların ise el çabukluğu alyansları çaldığı görüldü.
Olay, 24 Mayıs günü, Muradiye Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Fırat Satmaz'a ait kuyumcuda meydana geldi. Kuyumcuya ikişerli grup halinde beşer dakika aralıklarla giren, birinin kucağında çocuk bulunan 4 kadın, 7 bin lira değerinde 3 bilezik, 4 alyans ve bir küpe çaldı. Kayıplara karışan kadınların kimliklerinin belirlendiği, yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.
Güvenlik kamerasınca kaydedilen hırsızlık anında 2 kadının 3 bilezik ve bir küpeyi çaldığı, altınları kucaktaki çocuğu siper ederek gizlediği, ardından işyerinden ayrıldığı görüldü. Diğer iki kadının ise baktıkları alyanslardan dördünü el çabukluğu ile ceplerine koyduğu ve diğer kadınların ardından mekandan ayrıldığı izlendi. İhbar üzerine çalışma başlatan jandarma, şüpheli 4 kadının da kimliğini belirledi. İzmir plakalı bir otomobile bindikleri belirlenen hırsızlık şüphelisi 4 kadının yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Şüphelilerin benzer yöntemle hırsızlık yaptığının tespit edildiği kaydedildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.
Hırsızlık anını anlatan işyeri çalışanı Sinan Atsan, "İlk etapta 2 kadın işyerine gelerek alyans almak istediklerini söyledi. Sonra alyanslara bakmaya başladı. Ardından 2 kadın da kuyumcuya gelerek bileziklere bakacaklarını söyledi. Alyanslara bakan kadınlar beni oyalarken, diğer iki kadından birisi bileziklerden iki tanesi kucağındaki çocuğun altını sıkıştırmış. Daha sonra bilezikli kadınlar beni oyalarken, alyanslara bakan iki kadından 4 alyansı el çabukluğuyla cebine koymuş. Ben durumu ürünleri yerlerine koyduğum sırada yaptığım sayımda fark ettim. Durumu hemen işyeri sahibine bildirdim. Güvenlik kamerasını incelediğimizde hırsızlığı fark ettik" dedi.

İK (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)