Burak GEZEN-Ersan KÜÇÜKKURU/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen Zafer Koşusu ve Halk Yürüyüşü ile kutsal emanetler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilmek üzere atletlere verildi.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Vedat Selvitop, Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, bürokratlar, askerler ve yaklaşık bin öğrenci katıldı. Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, Çanakkale Boğazı'ndan alınan deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan kutsal emanetleri, Ankara'ya götürecek atletler Kerem Çolak ve Tuğba Aslan'a teslim etti. Halk oyunları gösterisinin ardından havaya atılan karanfillerle Zafer Koşusu ve Halk Yürüyüşü'nün startı verildi. Törene katılanlar atletlerle bir süre yürüdü.
Kutsal emanetlerin sırasıyla Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir'den geçirilerek 18 Mart Salı günü Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edileceği belirtildi.

BG(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)