Mehmet YENEN/SİMAV (Kütahya), () - YEREL Yönetimler Yasası kapsamında, nüfusu 2 binin altına düştüğü için belde statüsünü kaybederek köye dönüşen, bu yüzden yerel seçimlerin protesto edildiği, Kütahya'nın Simav İlçesi'ne bağlı Kuşu'da bulunan Nurullah Bayram Ortaokulu, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında ilçe birincisi oldu.
Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Kuşu Nurullah Bayram Ortaokulu, geçmiş yıllardaki SBS ilçe şampiyonluğunu, bu yıl Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında gösterdi. Okul, ilçe birincisi oldu. Okulun müdürü ve Kaymakam tarafından süresiz atanması sonrası Kuşu Muhtarı olan Feridun Aktay, devlet okulları arasında 4 yıl önce SBS ilçe birinciliğiyle başlayan şampiyonluklarının, bu yıl TEOG ile devam ettiğine dikkati çekti. Aktay, 4 yılda 4'üncü kez ilçe birincisi olduklarını söyledi. Son sınıfta okuyan 21 öğrencinin 73 not ortalaması ile ilçedeki 20 devlet okulu arasında birinci sırada yer aldığını söyleyen, öğrenci, öğretmen ve velileri kutlayan Aktay, "4 yıl önce SBS'de elde ettiğimiz başarımızın tesadüfi olmadığını bu yılki TEOG sınavlarında da ispatladık. Bu başarının öğretmen, öğrenci ve başarıya inanan velilerimizin taşın altına ellerini koymasından kaynaklandığına inanıyorum. Herkesi kutluyorum. Başarılarımızın tesadüfi olmadığını bundan sonra elde edeceğimiz başarılarda da gösterip ispatlayacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.
2011 TÜİK verilerine göre nüfusu 2 binin altına düştüğü için belde statüsünü kaybedip, köye dönüştürülen, ancak 2013 rakamlarına göre 2 bin 158 nüfuslu olan Kuşu'da halk, geçen 30 Mart'taki yerel seçimleri protesto edip sandığa gitmedi. Muhtar seçilemeyen köyde 1 Haziran'da muhtarlık için yeniden seçim yapıldı. Ancak kimse aday olmadığı gibi bir kişi bile sandığa gidip oy kullanmadı. Bu nedenle Kuşu Nurullah Bayram Ortaokulu Müdürü Feridun Aktay, köye aynı zamanda muhtar olarak da görevlendirildi.

FOTOĞRAFLI