IĞDIR'da etkili olan kar yağışı, hayvanları da olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığının 20 santimetreye ulaşması üzerine Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ekipleri kuşlar için parklara yem bıraktı.
Karlı ve soğuk havada kuşların aç kalmaması için personelin şehirdeki parklara yem bıraktığını söyleyen Orman ve Su İşleri Şube Müdür vekili Oğuzhan Şentürk, "Havaların soğuması insanları olduğu gibi hayvanları da olumsuz etkiliyor. Biz de yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için kent merkezinde çeşitli bölgelere ve özellikle parklara yem bıraktık. Kar yağışının devam etmesi durumunda ilerleyen günlerde bunu tekrarlayacağız. Halkımızdan da isteğimiz evlerinin camları önüne veya balkonlarına su ile yem ve ekmek kırıkları bırakması" dedi.
Iğdır ve ilçelerindeki dağlık kesimlerine kış aylarında yem bulmakta zorluk çeken yaban hayatı için yemleme programı yaptıklarını sözlerine ekleyen Şentürk, "Yaban hayatına önem veriyoruz. Bu nedenle doğada yaşayan hayvanlar için kış sezonunda 8 ton besi yemi, 1 ton sakatat, 500 kilogram pazar atığı, 200 kilogram saman, 200 kilogram ot-yonca, 600 kilogram yemek atığı olmak üzere toplam 10 ton 500 kilogram yemleme yapılacaktır" diye konuştu.