Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, kapının açık unutulmasını fırsat bilerek evlerinden çıkan, zihinsel engelli 16 yaşındaki Süleyman Özçelik'ten 5 gündür haber alınamıyor. Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve polis ekipleri tarafından bölgede aranan Özçelik için Kuşadalılar ve yakınları seferber olup, üzerinde resmi bulunan afişler bastırdı, duvarlara astı, sosyal medyada kayıp duyuruları yaptı.
Zihinsel engelli Süleyman Özçelik, geçen 24 Temmuz'da, kapının açık unutulmasını fırsat bilip Dağ Mahallesi'ndeki evlerinden dışarı çıktı. Bir süre sonra, 6 çocuğundan biri olan Süleyman'ın evden çıktığını farkeden Vasfiye Özçelik, gidebileceği yerlere bakmasına rağmen kendisine ulaşamadı. Polise giden Özçelik Ailesi kayıp, başvurusunda bulundu. Polis, AKUT ekipleriyle birlikte bölgede arama kurtarma çalışması başlattı.
"İKİ GÜN DAHA AÇ VE AÇIKTA KALIRSA OĞLUM YAŞAYAMAZ"
Bayramı gözü yaşlı olarak geçiren anne Özçelik'in bu durumuna üzülen Kuşadalılar sosyal medyada Süleyman'ın fotoğrafını paylaşıp bulunması için çalışırken, bir yandan da ilçedeki duvarlara fotoğraflı afişleri asıldı. 5 gündür haber alamadığı oğlunun hayatından endişe ettiğini belirten Özçelik, "Oğlum zihinsel engelli. Kendi ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. Tuvaletini bile kendisi yapamaz. Kimseden ekmek, su isteyemez. Kendisini ifade edemez, konuşamaz" dedi.
Polise yaptığı kayıp başvurusunun ardından MOBESE kayıtlarının incelendiğini belirten anne Özçelik, "En son akşam saatlerine kadar Candan Tarhan Bulvarı dolmuş duraklarında görülmüş. Sonrasında ortadan kayboluyor. O bölgeyi sokak sokak gezdim, sormadığım, fotoğrafını göstermediğim kişi nedereyse kalmadı ama kimse görmemiş. Oğlum iki gün daha aç ve açıkta kalırsa yaşayamaz. Ne olur oğlumu bulun" diye seslendi.
OTOMOBİL TUTKUNU
AKUT ekipleri de annesinin verdiği bilgilerden yola çıkarak Süleyman'ın bulunması için bölgede çalışma başlattı. Otomobillere düşkün olduğu belirlenen zihinsel engelli gencin, araç yoğunluğunun olduğu yerlere gitmiş olabileceği düşüncesiyle, arama-kurtarma çalışmalarını daha çok bu bölgelere yönlendirdiklerini belirten AKUT gönüllüsü Ahmet Nejat Orçan, "Özellikle gidebileceği, ulaşabileceği, yaşam alanı olarak kendisine seçebileceği noktaları belirledik. Ayrıca aileden ve polisten aldığımız bilgiler doğrultusunda çocuğun göründüğü noktalarda tekrar arama gerçekleştirdik. Özellikle çocuğun otomobil sevdası nedeniyle toplu taşıma araçlarının bulunduğu dolmuş duraklarına yakın bölgelerde arama yaptık. Garaj bölgesindeki toplu taşıma araçları temsilcileri ile görüştük ve bilgilendirdik. Araç sevgisi nedeniyle sanayi bölgesindeki hurda araçlarla oynayabileceği ihtimalini varsayarak o bölgede inceleme gerçekleştirdik. Sanayideki güvenlik kamerası kayıtlarını inceledik ve bekçilerle görüşmeler yaptık. Ancak, o bölgeye gitmediğini belirledik. Deniz kısmında da aramalar gerçekleştirdik. Fakat Süleyman'ın sudan korktuğu öğrendiğimiz için bu bölgelere fazla ağırlık vermedik. Ancak, arama çalışmaları sonuç vermezse yine deniz bölgesinde her ihtimale karşın tekrardan bir arama çalışması başlatacağız" dedi.

FOTOĞRAF