AYDIN'ın Kuşadası İlçesi’nde, çevre yolundaki Davutlar-Söke Kavşağı inşaatı sürerken turizm sezonunun sona ermesiyle karayolları tarafından Garaj Kavşağı’yla Şevki Hasırcı Meydanı’ndaki kavşak çalışmalarının da başlatılması, araç trafiğinde büyük sıkıntıların yaşanmasına yol açtı.
Kavşak çalışmaları nedeniyle Kuşadası Otobüs Garajı’ndan Şevki Hasırcı Meydanı’na kadarki yollarla, Kuşadası’nı İzmir, Söke, Aydın ve köylerine bağlayan ana yolun büyük bir kısmı tarafiğe kapatıldı. İki Çeşmelik Mahallesi sakinlerinden Bahtiyar Pehlivan, "Alternatif olarak belirlenen ara sokaklardan bir at arabası bile zor geçer. Oysa ki çift yönlü olarak trafik akışı verilmiş. Bu sokaklara itfaiye, ambulans gerektiğinde nasıl girecek?" dedi.
Mimarlar Odası Kuşadası Temsilcisi Ümit Acar da çözümün 1/100.000’lik plandaki yeni çevre yolunun açılması olduğunu vurguladı. Acar, bir kaç ay önce Kuşadası terminal yeri imar plan tadilatına itiraz ettiklerinde hazırladıkları raporda konuya dikkat çektiklerini, ancak kimsenin önemsemediğini belirterek şunları söyledi:
"Mevcut çevreyolu, özelliğini kaybetti. Yaz aylarında Davutlar, Terminal, İkiçeşmelik, Tütüncüler ve Hastane Kavşağı’nda trafik tıkanıyor. Konuyu ihtisas sahibi sivil toplum kuruluşlarıyla tartışma gereği bile duymadan, 'Her şeyi ben bilirim' mantığıyla oldu bittiye getirmek çok yanlış. Bu durum, çağdaş yönetim anlayışı gereği paylaşımcı, katılımcı, şeffaf demokrasi anlayışına uymamaktadır. Kuşadası trafiğinin kesin çözümü, her zaman vurguladığımız gibi konuya geniş perspektiften bakarak, bütüncül ve mantıksal çözümler oluşturmaktır."