AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nin Türk topraklarına katılmasının 600'üncü yılı, Kuşadası Ticaret Odası'nın (KUTO) düzenlediği bir dizi etkinlikle kutlandı. KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, 1413 yılında 1'inci Mehmet (Çelebi) tarafından Osmanlı İmparatorluğu topraklarına katılan ve o günden bu yana Türklerin elinde kalan Kuşadası'nın 600'üncü yılını kutlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Oda binası önünde mehter takımı gösterisiyle başlayan kutlama etkinlikleri, sergi, söyleşi ve panellerle sürdü.
Kutlamaya, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Kutlamaların açılışında konuşan KUTO Başkanı Serdar Akdoğan, "Tarihimize ve kimliğimize sahip çıkmak, özellikle bugünün gençlerine nereden geldiğimizi anlatmak amacı ile ilçemizin Türk topraklarına katılmasının 600'üncü yılı kutlama etkinlikleri düzenledik" dedi.
Etkinlikler kapsamında KUTO sergi salonunda 'Osmanlı Arşivlerinde Efes Kazıları' ve 'Kuşadası’ndan Yüzler' fotoğraf sergileri açıldı. Konferans salonundaki panelde ise Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. Bülent Çelik '17'nci ve 18'inci yüzyıllarda kale merkezli bir Osmanlı yerleşimi', Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dekanlığı Tarih Öğretmenliği Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr. Kemal Ramazan Haykıran, '11'inci ve 14'üncü yüzyıllarda akıncılıktan beyliğe Kuşadası’nda Türk hakimiyeti', Ege Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ertan Daş ise 'Kuşadası’nda Türk dönemi eserleri' hakkında birer sunum yaptı.