BALIKESİR'in Manyas İlçesi'nde bulunan ve her yıl 250 türden 3 milyon kuşa ev sahipliği yapan Manyas Kuş Cenneti, tepeli pelikan ve yaban ördeklerine kaldı. Tepeli pelikanların gün batışında kayıkların üzerinde durmaları ilginç görüntüleri ortaya çıkardı.
Ramsar Sözleşmesi kapsamında tutulan ve Avrupa Konseyi tarafından 'A- sınıfı' diploma ile ödüllendirilen Manyas Kuş Cenneti, geçen mart ve nisan aylarında tepeli karabatak, külrengi balıkçıl, puhu, kukumav, kaşıkçı, saka ve peçeli baykuş gibi göçmen kuşları ağırladı. Kuluçkaya yatıp yavru yapan bu kuşları uğurlayan Manyas Kuş Cenneti, Kuzey Avrupa ülkelerinden, Afrika’ya göç eden pelikan sürüleri ile flamingoların konaklama yeri oldu.
Burada dinlenip, balıklar ile beslenen pelikan sürüleri ve flamingoların Afrika'ya uçmaları ardından Manyas Kuş Cenneti, şimdi de ev sahibi olan tepeli pelikanlar ve yaban ördeklerine kaldı. Doğal güzelliği ile görenleri etkileyen Manyas Kuş Cenneti, gün batımında balıkcı kayıklarının üzerine konan tepeli pelikanlar ile çok güzel görüntü sergiliyor. Bu tabloyu gören hayvan severler, "Kuş cennetinde, pelikanların gün batımı keyfi" yorumunu yapıyor.