KIRIKKALE'de KESK'e bağlı Eğitim-İş Sendikası üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek halay çekip, hükümete yönelik tepkilerini dile getirdi.
Eğitim- İş Sendikası üyelerine siyasi partilerle sivil toplum örgütleri de destek verdi. KESK Kırıkkale dönem sözcüsü Yüksel Şahin yaptığı açıklamada şöyle dedi:
"Bugün, iktidara geldiği tarihten bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmayan AKP'nin yağma ve talan bütçesine karşı sesimizi yükseltmeye, bütçeden hakkımızı almaya geldik. Bugün bir kez daha emek için, halk için bütçe demeye geldik. Bizler, Her zaman ve her yerde eşitliğin, özgürlüğün, barışın, demokrasinin, bağımsızlığın, savaşsız ve sömürüsüz bir yaşamın savunucuları, ekmek, adalet ve özgürlük için mücadele edenler, geleceğine sahip çıkanlar, erkek egemen sisteme karşı toplumsal cinsiyet eşitliği için direnenler, bugün onurlu ve insanca yaşam hakkımız için buradayız. Türkiye'de, Ortadoğu'da ve bütün dünyada barışın, kardeşliğin, eşitliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek istiyoruz. Ve bu geleceği birlikte kuracağız. Bu düzende hangi taş kalksa, altından yolsuzluk, kokuşmuşluk çıkıyor."
Yüksel Şahin, emekçilerin birikimlerine el konularak, ağır vergilerle toplanan bu kaynakların bugün emperyalizmin taşeronluğuna, toplumun tüm ezilenlerini baskı altında tutacak şiddet mekanizmalarına, gerici temelde toplumsal yaşamı yeniden dizayn etmeye aktarıldığını da iddia etti.