Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Furkan Bayazıt, kentte yılda 4 bin ton kuru buz ürettiklerini ve Maraş dondurmasını kuru buzla dünyanın her yerine erimeden gönderebildiklerini söyledi.
Furkan Bayazıt, 2007 yılında kurduğu buz fabrikasında yılda 4 bin ton kuru buz üreterek Maraş dondurmasını eksi 80 derecede dünyanın öteki ucuna gönderdiklerini belirtti. Bayazıt, karbondioksit gazıyla üretilen kuru buzun 72 saate kadar dondurmanın erimesini önlediğini kaydederek, şöyle dedi:
"Dondurmamızın meşhur olması kuru buz üretimini de artırıyor. Kuru buz, Kahramanmaraş dondurmasının dünyaya tanıtılmasındaki en büyük avantajlardan biri. Kahramanmaraş'ın dondurmasının bu kadar meşhur olması, kuru buz üretimini de artırıyor. Kuru buzun en büyük özelliği, içerisinde bakteri barındırmıyor ve çabuk uçmuyor. Buradan Kanada'ya, Avustralya'ya kadar kuru buz ile dondurmalarımızı gönderebiliyoruz."
Gıda ürünlerinde kullanılan kuru buzun saf karbondioksitle üretilmesi gerektiğini ifade eden Furkan Bayazıt, "Kuru buz, gıda dışında temizlik sektöründe de kullanılıyor. Temizlik;Türkiye'de yeni gelişmekte olan bir sektör. Bununla birlikte kağıt sektöründe, matbaa makinelerinde, gıda imalatında, tekstil ve plastik sektöründe de kuru buz kullanılıyor'' diye konuştu.

FOTOĞRAFLI