KONUŞMALAR KİTAP HALİNE GETİRİLECEK
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 79 ilde bu tür toplantıları yaptıklarını belirtti. Kurtulmuş, İstanbul’da Kent Ekonomileri forumuyla Başbakan’ın da katılımıyla bu etkinliklerin finalini yapacaklarını söyledi. Ankara’da oturarak, bir takım şeyleri yapmanın ve nabız tutmanın mümkün olmadığını belirten Kurtulmuş, "Kent ekonomileri forumları beklediğimizden daha yararlı oldu. Bunlara şimdiye kadar 9 bin kişi katıldı. Konuşmaları, tartışmaları ulusal strateji kitapçığı haline getirip, yılbaşında basacağız. 2014 bütçesine de bunlardan yapılabilir olanlar konulacak" dedi.
Bu sivil bir oluşumdur. Kayseri devletten bir şey beklemeyen, tam tersi bir şey katan illerdendir. Amacımız, 2023’ de Kayseri bulunduğu yerden daha ileriye gitsin. Bizim üzerimize düşen, bu etkinlikden çıkanların yerel bazda takibidir. Bu sivil bir insiyatiftir. Bizim üzerimize düşen, Ankara’da sizden çıkan fikirlerin yapılabilirliğini ve takibini sağlamak için koordinasyon görevimiz var.
ÜRETMEKTEN BAŞKA ÇARE YOK
Kent ekonomileri forumu, demokratik ve politik bir konsey olduğunu belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin makro ekonomik dengelerinin başarılı olmasının yeterli olmadığını, bunun mikro düzeye de indirilmesi gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, "Üretmekten başka çaremiz yok. Dünya pazarlarıyla rekabet edebilen Türkiye ekonomisi, Anadolu'nun topyekün kalkınması, İstanbul Ankara hattındaki illerden olan Bursa ve Kocaeli’nin ekonomik büyüklüğü Finlandiya ve Macaristan kadardır. Irak ile İsrail ekonomisinden fazladır. Sınır aşan sinerji politikası ile çevre ülkelerinde, komşularımızı da ekonomik gücünü alıp, yükseltmek yüceltmek ve bölgesel kalkınma yapmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu.
EHLİBEYTİ ANIYORUZ
Numan Kurtulmuş, konuşmasının son bölümünde Muharrem ayını kutlayıp, Hazreti Ali, Hazreti Hasan ve Hüseyin’i dualarla andıklarını söyledi. Kurtulmuş, "Bu önemli günde, Muharrem ayını kutluyor, Hazreti Ali ve Ehlibeyti anıyoruz. Kerbela şehitlerimizi başta Hazreti Ali olmak üzere Hz. Hasan ve Hüseyin efendilerimizi bir kez daha hayırla ve rahmetle yad ediyoruz." diye konuştu
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da ’Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu' toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmek, fikir fırtınası estirmek adına bu tür toplantıları yapıyoruz. Şimdi, AK Parti 2014 yerel seçimleri ve bundan sonrası seçimlerde önemli olarak atacağı adımların yol haritasını çizerek, ildeki sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin Kayseri’yi ve Türkiye’yi nasıl göreceklerini, vizyonununu belirlemek istiyoruz" dedi.
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.