Orhan AKTUĞ/ LAPSEKİ,(Çanakkale),() - ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'nde katıldığı bayramlaşma programında konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Eski Türkiye artık yok. Biz dünyada sözü geçen bir ülke konumuna hızla yükseliyoruz. Sözümüzün dinleneceği ve dünyanın Türkiye önünde önünü ilikleyeceği günler yakın. Eski Türkiye üzerinden hesap yapanların defterlerini düreceğiz" dedi.
Lapseki tarihi Çınaraltı Meydanı'nda yapılan bayramlaşma programına katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'u, At Partili Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Ak Parti İlçe Teşkilatı yöneticileri ve vatandaşlar karşıladı. Meydanda vatandaşlarla bayramlaşan Kurtulmuş'a, Ak Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir de eşlik etti. Burada bir konuşma yapan Numan Kurtulmuş, Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkaslar'da yaşanan çatışmalara rağmen Türkiye'nin bölgede istikrar adası gibi olduğunu söyleyerek, "Bugün baktığımızda Gazze'de, Filistin'de akan kan durmuyor. Ukrayna'da yaşanan çatışmalara şahit oluyoruz. Suriye'de yaşananlar ortada. Tüm bu olumsuz havaya rağmen Türkiye fırtınanın ortasında dimdik ayakta duruyor. Dünyadaki tüm Müslüman ülkeler Türkiye'ye dua ediyorlar. Eski Türkiye artık yok. Biz dünyada sözü geçen bir ülke konumuna hızla yükseliyoruz. Sözümüzün dinleneceği ve dünyanın Türkiye önünde önünü ilikleyeceği günler yakın. Eski Türkiye üzerinden hesap yapanların defterlerini düreceğiz. 1945 seçimlerinde de Lapseki'de oylar Demokrat Parti'ye gitmesine rağmen Ankara'da CHP'ye gitti şeklinde değiştirildi. Birileri hep millet iradesine balans ayarı yapmaya çalıştı. İnşallah yeni Türkiye'de kendi cumhurbaşkanını halk seçecek ve artık eski defterler kapanacak. Eski Türkiye üzerinden hesap yapanlar Cumhurbaşkanlığı makamını hep ülkenin gelişimine engel olması için kullandılar. Milletin seçtiği hükumetle, Cumhurbaşkanıyla yepyeni bir Türkiye doğacak. Ne makam ne de mevki peşindeyiz. Davamız gelecek olan nesillere söz sahibi olan bir ülkeyi emanet etmektir" dedi.
Ardından Lapseki Belediyesi'ne geçen Numan Kurtulmuş'a Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ilçeyle ilgili bilgiler verdi. Kurtulmuş, son bayram tatilinde yaşanan feribot kuyruklarının Lapseki'de yapılacak olan Boğaz köprüsünün önemini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, "Yollarıyla birlikte bölgemiz canlanacak. En kısa sürede ihale aşamasına getirmeye çalışıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI