MUĞLA’nın Ortaca İlçesi’ne bağlı Dalyan Beldesi’nde sahibi belirlenemeyen kurt köpeği, 9 kuzu ve gebe olan 2 koyunu parçalayıp telef etti. 2 koyunun yaralı olduğunu, 2 kuzusunun da kayıp olduğunu söyleyen besici 57 yaşındaki Tahsin Özdemir, "Zararım büyük" dedi.
Dalyan’da 10 yıldır besicilik yapan Tahsin Özdemir, dün saat 06.00’da Gürpınar Mahallesi’ndeki ağılına geldi. Bahçeden içeri girdiğinde gebe bir koyununun karnını parçalayan Alman kurdu cinsi köpekle karşılaşan Özdemir, üzerine atlayıp onu yakaladı, bir ağaca bağladı. Tahsin Özdemir, ahıra girdiğinde de ölmek üzere olan başka bir koyunu karnı parçalanmış halde buldu. Özdemir, diğer bölmede de yaralı 2 koyun ve ölü kuzularla karşılaştı. Çok sayıda hayvanının çeşitli yerlerinde diş izleri olduğunu söyleyen besici Tahsin Özdemir, "Dün akşamüstü doğum yaptırdığım üç yavru vardı, onları da parçalamış. 2 kuzum kayıp. Boğup bir yere saklamış da olabilir. Ben kurdu yakalayıp bağladım ve jandarmaya haber verdim" dedi.
SAHİBİNİ BULUP ZARARINI İSTEYECEK
9 kuzu ve 2 koyunun telef olduğunu, iki koyunun da ağır yaralı olduğunu anlatan Tahsin Özdemir, 13 hayvanının zarar gördüğünü söyledi. Köpeğe kötü davranmadığını belirten Özdemir, "Sahibini bulup teslim edeceğim ve zararımı karşılamasını isteyeceğim. Eğer sahibi varsa gelir zararımı öder, hayvanını alır" dedi.
Olay yerinde inceleme yapan Veteriner Hekim Salih Gültekin, "Küçük süs köpekleri dışında her köpek ırkında bu tür içgüdüsel hareketler görülebilir. Alman kurdu, sayılı ırklardan biridir. Bu durum bir istisnadır" dedi.
Dalyan Jandarma Karakol Komutanlığı konuyla ilgili soruşturma başlatırken, koyunları parçalayan kurt köpeği ise sahibi bulununcaya kadar Ortaca Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Dalyan Belediyesi Hayvan Barınağı’na teslim edildi.