Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - IRAK'taki Bölgesel Kürt Yönetimi'nin Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Maliye Bakanı Rebaz Muhammed ve Enerji Bakanı Aşti Hawrami, yaklaşık 1 aydan bu yana Türkiye üzerinden satılan ve parası Halk Bank'ta biriken petrolün parasını almak için bugün Türkiye'ye geliyor.
Irak'ta yayın yapan Rudaw adlı Kürt internet sitesinen haberine göre,  Kubat Talabani,  Rebaz Muhammed ve Aşti Hawrami bugün akşam saatlerinde Erbil'den Türkiye'ye gelecek. Maliye Bakanı Muhammed, ziyaret amaçlarının yaklaşık 1 aydır Türkiye üzerinden satılan Kürt petrolünün parasını almak olduğunu söyledi. Kürt Bakanların bugünkü ziyarette yaklaşık bir aydır Türkiye üzerinden satılan ve Halk Bank'ta biriken petrol parasını alıp Erbil'e götürecekleri belirtildi.
Bölgesel Kürt yönetimin bankada biriken paraları almak için yapılan anlaşma gereği Başbakan Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Maliye Bakanı Rebaz Muhammed ve Enerji Bakanı Aşti Havrami'nin imzası gerekiyor. Başbakan Barzani'nin daha önceki Türkiye ziyaretinde belgeleri imzalamış olduğu tahmin ediliyor. Kürt Bakanların yapılan anlaşmaya göre satılan petrolün paralarının yüzde 17'si mi yoksa Irak merkezi yönetimin payına düşen parayı da mı olacakları belirtilmedi.     FOTOĞRAFLI