TÜRKİYE Kürdistan Demokrat Partisi (TPDK), Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin bağımsızlık için referanduma gitmesine, Diyarbakır'da başlattıkları imza kampanyası ile destek verdi. TPDK Genel Başkan Yardımcısı Tahsin Sever, toplayacakları imzaları BM, AB yetkilileri ve Kuzey Irak'taki Kürdistan Parlamentosu'na göndereceklerini söyledi.
Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık için referanduma gitmesine destek amacıyla geçtiğimiz hafta Batman'da başlayan destek kampanyasına, bugün akşam saatlerinde Diyarbakır'da katıldı. Merkezi Diyarbakır'da bulunan ve henüz kurulma aşamasında oluna Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (TPDK) tarafından, Sanat Sokak girişinde imza kampanyası başlatıldı.
Bölgesel Kürt Yönetimi bayrakları, Kürtçe ve Sorince yazıların asıldığı Sanat Sokağı'nın girişinde konuşan TPDK Genel Sekreteri Tahsin Sever, imza kampanyasına ilginin artması halinde, kampanyayı bütün bölgeye yayacaklarını belirterek şunları söyledi:
"Bildiğiniz gibi, Maliki ile Güney Kürdistan arasındaki ilişkiler koptu. Irak 3 parçaya ayrıldı. Bu gelişmeden sonra Güney Kürdistan'daki federal hükümet, sınırlarını Peşmergelerle kontrol altına aldı. Bu aşamadan sonra sayın Barzani liderliğindeki yönetim, yeni ve tarihi bir adım attı. Kendi geleceğini belirlemek amacıyla referanduma gideceğini açıkladı. Referandum sonucunda Kürtler bağımsız bir devlet olmayı onaylarsa, Güney Kürdistan bağımsızlığını ilan edecektir. Olması gereken de budur. Ne Saddam ve nede Saddam sonrası ile ABD müdahalesiyle oluşan süreç ve Federal Kürdistan'ın oluştuğu süreçte, orada Kürtler, Sünni ve Şiiler'in birlikte bir yaşamın mümkün olmadığı açıktır. Artık dünyanın da bunu anladığını sanıyoruz. Bu süreci desteklemek amacıyla biz de imza kampanyasını başlatmayı uygun gördük. 3-4 gün gibi düşündük kampanyayı ama, eğer ilgi fazla olursa uzatmayı da düşünebiliriz."