Bayram BULUT/DİYARBAKIR, ()-DİYARBAKIR Barosu üyesi bir grup avukat, Kürdistan Hukukçular Derneği'ni kurmak için Valiliğe resmi başvuruda bulundu.
Diyarbakır Barosu'na kayıtlı ve aralarında kurulacak derneğin eş başkanlığını yürütecek olan Gülşen Özbek ile Serhat Eren'in de bulunduğu bir grup avukat, bugün Diyarbakır Valiliği'ne Kürdistan Hukukçular Derneği'nin kurmak için resmi başvuru yaptı.
Başvurudan sonra açıklamada bulunan avukat Gülşen Özbek, "Türkiye'de ve özellikle de bölgemiz Kürdistan'da yaşayan halkların ırk, cinsiyet, dünya görüşü, inanç ve dil gibi farklılıklarından dolayı uğradıkları ayrımcılığa karşı koymak, evrensel temel hak ve özgürlüklerin önündeki yasal ve fiili uygulamaların kaldırılmasını sağlamak, bu amaçla meşru ve demokratik bir zeminde ulusal ve ulaslararası etkin bir hukuk mücadelesi vermek ve hukuk araştırmaları yapmak üzere genel merkezi Diyarbakır'da olan Kürdistan Hukukçular Derneği'ni kurmaya karar verdik" dedi.
Derneği 70 avukat arkadaşıyla birlikte kurduklarını ifade eden Özbek, "Yetmiş hukukçunun kurucusu olduğu derneğimizin tüzüğünü bugün itibarıyla Diyarbakır Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü'ne teslim edip alındı belgesini almış bulunmaktayız. Örgütlenme çalışmalarımız sadece Diyarbakırla sınırlı kalmayacaktır. Diğer birçok ilde de dernek kurma çalışmamız devam ediyor. Bu çalışmalara bütün meslektaşlarımızın ve hukuk örgütlerinin katkı sunacağını umuyor ve bekliyoruz. Toplumsal barışın sağlanması için yürütülen çözüm süreci ve son olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'nin yasallaşması yönünde vermiş olduğu kararla birlikte değerlendirildiğinde derneğimizin isminden dolayı da bir engelleme ile karşılaşmayacağı tüzüğünün onaylanmayacağı konusunda umutlu olduğumuzu belirtmek isteriz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI