ERZURUM İl Müftü Yardımcısı Celal Büyük'ün  Tekman İlçesi'nde verdiği konferansta Kuran kursunda okuyan kız öğrenciler, kaçak elektrikle cenaze yıkamanın, berdelin ve zorla evlendirilmenin günah olup olmadığını sordular.
Tekman Müftülüğü 24 Kuran Kursunda okuyan kız öğrencilere yarı yıl tatili boyunca çeşitli konularda bilgilendirme toplantısı düzenledi. İl Müftü Yardımcısı Celal Büyük de haftanın 3 günü Erzurum'dan Tekman'a giderek farklı konularda konferans verdi. Tekman Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) salonunda 31 Ocak günü düzenlenen 'Sorumluluk Duygusu ve Hedeflerimiz' adlı konferansta Büyük, yaklaşık 250  öğrenciyle bir araya geldi. Büyük, yaşları 14 ile 18 arasında değişen kız öğrencilerin şaşırtan sorularıyla karşılaştı. Kız öğrenciler müftü yardımcısı Büyük'e konferansın sonunda 'Kaçak elektrikle cenaze yıkamak, zorla evlilik, başlık parası almak ve berdel caiz midir?' gibi sorular yöneltti. 
Müftü Yardımcısı Celal Büyük de kızlara  kaçak elektrikle cenaze yıkamanın caiz olmadığını belirterek şunları söyledi: "Bu sorunun cevabı fıkıhta verilmiştir. Kul hakkıdır. Bana 'Bir genç kıza iftira atılıyor ve bunu duyanlar da bunu yayıyor. Bu günah mıdır?' diye sordu. Ben de 'Evet günahtır. İftira haramdır. İftirayı yaymak da haramdır' dedim. Biz bu boyutundan ziyade o bölgedeki sosyo kültürel yapıyı ve dini anlamdaki sıkıntıları ortaya çıkarması açısından kızlarımızın sorduğu soruları önemsedik."