ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, kuraklık nedeniyle Oymapınar Barajı'ndaki su seviyesi ve Manavgat Şelalesi'nin debisi, yaz aylardaki seviyesinin altına düştü.
Türkiye genelinde etkili olan kuraklık, barajlardaki su seviyesi ve akarsuların debisini olumsuz etkiledi. Yeterli yağış düşmemesi Manavgat Oymapınar Barajı'ndaki su seviyesinin düşmesine neden oldu. Oymapınar Barajı'ndan beslenen Manavgat Barajı'nda da su seviyesi azaldı. Kuraklıktan, dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi de etkilendi. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Manavgat Şelalesi'nin debisi, yaz aylarındaki seviyenin de altına indi.
Yetkililer, Ocak 2013'te kaynaklardan Oymapınar Barajı'na saniyede 240 metreküp su geldiğini, bu yıl ise bu miktarın 34 metreküp olduğunu kaydetti. Manavgat Belediyesi Avrupa Birliği İçme Suyu Temin ve Atık Su Projesi Koordinatörü Ali Yılmaz ise su seviyesinin inanılmaz ölçüde düştüğünü vurguladı. Yılmaz, "Geçen yıllarda yağışlardan dolayı şelale taştığı için bölgedeki esnaf işyerlerini boşaltmak zorunda kalırdı. Şu an akan su, yaz aylarındaki seviyenin bile altına düştü. İçme suyu noktasında bir sıkıntımız yok ama barajlardaki su seviyesinin düşük olması endişe verici" dedi.