ÇANAKKALE'de bu yıl yaşanan kuraklık, Bayramiç Barajı'nda suyun azaldığı yaz aylarında ortaya çıkan eski tarlalarında 2 ay süreyle tarım yapan köylülerin yüzünü güldürdü.
Türkiye genelinde yaşanan kuraklık endişe verici boyutlara ulaşırken, Bayramiç İlçesi’ne bağlı Mollahasanlar Köyü sakinleri kuraklığa sevindi. Mollahasanlar Köylüleri’nin tarlalarının bir bölümü 18 yıl önce Bayramiç Barajı yapıldıktan sonra sular altında kaldı. Köylüler, 16 yıldır ise bu tarlalarını barajda su seviyesinin azaldığı Ağustos ve Eylül aylarında kullanabilir oldu. İki aylık sürede ortaya çıkan eski tarlalarına ıspanak dikerek tarım yapan köylüler, bu yıl yağışın çok az olması nedeniyle tarlaları Ocak ayı gelmesine rağmen hala kullanmaya devam ediyor.
'YİNE DE YAĞMUR YAĞMASINI İSTİYORUZ'
Doluluk oranı yüzde 34 olan Bayramiç Barajı havzasında ortaya çıkan tarlalarda yetiştirdikleri ıspanakları pazarlarda satarak ev ekonomilerine katkı sağlayan köylüler, tarım yapabilme süresinin uzaması nedeniyle mutlu oldu. Köylülerden 46 yaşındaki Yurdagül Özmen, "Biz belki para kazandığımız için seviniyoruz. Gübre vermeden doğal ürünler yetiştirerek para kazanıyoruz. Ama yine de yağmur yağmasını, kuraklık olmamasını, herkesin para kazanmasını isteriz. Sadece bizim yüzümüzün gülmesiyle olmaz. Tüm çiftçilerin yüzü gülsün" dedi.
88 milyon 432 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip Bayramiç Barajı’nda, doluluk oranı kuraklık nedeniyle yüzde 34 seviyesine düşmüştü.