Mesut MADAN/ BURDUR, () - DANSÇI Ziya Azazi, Burdur Gölü'ndeki su seviyesinin düşmesi ve kuraklığa dikkat çekmek için gölde kurulan platformda dans ederek gösteri yaptı.
Burdur Gölü'ne Hayat Verelim Derneği tarafından, kuraklığa ve Burdur Gölü'ndeki su seviyesinin çekilmesine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen programda, dansçı ve koreograf Ziya Azazi, Burdur Gölü üzerine kurulan platformda dans etti. Karakent sahilinden kayıkla açılarak halk plajı yakınlarına gelen Azazi, kurulan platforma çıkarak Burdur ezgileri eşliğinde dans etti. Azazi'ye, balerin Deniz Kılınç da eşlik etti.
'GÖL İÇİN BİR ADIM ATTIK'
Gösterinin ardından gazetecilere açıklama yapan Azazi, amaçlarının gölün kurumasını önlemek olduğunu söyledi. Gölün kurtarılması için bir adım atmak istediklerini kaydeden Azazi, "Türkiye'de birçok göl ve akarsu kuruyor. Sanatçılar olarak yapabileceğimiz, gölün ne kadar önemli olduğunu fark ettirmek. Eğer bunu başarabilirsek, halk bu konuda hassasiyet gösterirse, herkes bir arada olursa, gölün kurtulabileceğine inanıyoruz. Çabamız buna dikkat çekmek" dedi.
BURDUR GÖLÜ KURUYOR
CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan da göller, güller ve gönüller diyarı Burdur'un gölüyle özdeşleştiğini kaydetti. Küresel ısınma ve çevredeki barajlar nedeniyle gölün su kaybettiğine dikkati çeken Özkan, gölü kurtarma adına çalıştıklarını belirtti.
AMACIMIZ GÖLÜ KURTARMAK
Göreve geldikleri günden itibaren gölü kurtarmak için çalıştıklarını vurgulayan Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz de şöyle dedi:
"Amacımız Burdur halkının gölle buluşması ve barışmasını sağlamaktı. Bugünkü etkinlik bunun sinyallerini verdi. Biz sanatçı dostlarımızla şunu söylüyoruz; bu dünya bize miras değil, emanet. Bu emanete sahip çıkmak zorundayız. Eğer bizden sonraki nesiller de bu gölü görecekse, bu gölden faydalanacaksa, göl hepimize lazım. Onun için yarından tezi yok, bu çabayı hepimiz sarf etmeliyiz."
Diğer yandan etkinlik sırasında Burdur Yamaç Paraşütü Kulübü sporcuları göl üzerinde gösteri sundu. Etkinliğe bisiklet sporcuları da destek verdi.

FOTOĞRAFLI