Ebubekir KARATOPRAK/ ŞIRNAK, ()-ŞIRNAK'ta Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri yıllarca terör olaylarının olduğu Küpeli Dağı'nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününü çocuklarla birlikte pasta keserek kutladı.
Başbakan Recep Tayip Erdoğan'nın 60'ıncı yaş günü nedeniyle AK Parti Şırnak Gençlik Kolları Başkanlığı, tarafından Küpeli Dağı eteğinde bulunan Aslanbaşara Köyü'nde çocuklarla birlikte doğum günü etkinliği düzenledi. Üzerinde 'İyi ki doğdun Başbakan' yazılı olan pastayı çocuklar keserken, köy meydanında toplanan gençler Türkçe, 'Doğum günün kutlu olsun Başbakan Erdoğan' anlamına gelen Kürtçe, 'Rojbuna te Piroz be Serok Vezir Erdoğan' ile Türkçe, 'Kürt ananın duası kabul oldu. İyi ki doğdun uzun adam R.T.E' yazılı dövizleri taşıdı.
Köy meydanında doğum günü pastası kesilirken, çocuklar sık sık, "İyi ki doğdun Başbakan" sloganı attı. AK Parti Şırnak Gençlik Kolları Başkanı Cihan Birlik, "Bugün hepimizin bildiği gibi Türkiye Cumhuriyeti ve dünya liderinin ve Başbakanımız'ın doğum günüdür. Bu güzel günü çocuklarla beraber kutlamak istedik. Bugün eğitim, sağlığın, mutluluğun, barışın, kardeşliğin ve umudun doğum günüdür. Bu memlekete refahın, huzurun barışın gelmesi, bu güzel adamın sayesindedir. Bütün Kürt analarının, babalarının ve çocuklarının duasının sayın Başbakanımızla beraber olduğunu, buradan belirtmek istiyorum. Başbakanımız'a yapılan bu komploları buradan tekrar kınamak istiyorum" dedi.
Küpeli Dağı'nda düzenlenen doğum günü partisine katılan çocuklar da, "Başbakanımızın doğum gününü kutladık, onu çok seviyoruz ve pasta yedik" diyerek sevgi göstersinde bulundu.

EK(GG/AAA)(FOTOĞRAFLI)