Taner YENER/İSTANBUL,() ZEYTİNBURNU’nda bir kuyumcuya yüzük bakma bahanesiyle giren iki kişi, yaklaşık 750 liralık bir çift küpeyi alarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anı işyerindeki güvenlik kamerasından saniye saniye görüntülendi.

Beştelsiz Mahallesi Semiha Şakir Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuda geçtiğimiz Cumartesi meydana gelen hırsızlık olayı iddialara göre şöyle gelişti. Hafta sonu olması nedeniyle yoğunluğu fırsat bilerek işyerine gelen iki erkek şahıs, çalışanları alyans bakacaklarını söyleyerek oyalamaya başladı. Bu sırada çalışanların bir anlık dalgınlığından faydalanan iki şüpheliden biri koluyla görünmeyi engelliyor, diğeri ise küpeyi alarak cebine koyuyor. Olaydan yaklaşık 2 saat sonra durumu fark eden işyeri sahibi Hayri Avcı, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen hırsızlık olayının ardından polise başvurdu.

BAŞKA ARKADAŞLARIN BAŞINA GELMESİN

İşyeri sahibi Hayri Avcı yaşanan hırsızlık olayını şöyle anlattı. Avcı, geçtiğimiz cumartesi günü kuyumcuya iki kişinin alyans almak bahanesi ile geldiklerini belirterek, "Dükkana gelen iki kişiden birisi önce alyansları inceliyor diğeri ise, başka ürünlere bakıyor. Bu sırada alyansları inceleyen şüpheli arkadaşını yanına çağırarak, küpeyi gösteriyor. Bu sırada arkadaşı kolu ile küpenin alındığının fark edilmemesi için gizlemeye çalışarak çalıyor. Küpenin çalındığını yoğunluk bittikten sonra fark ettik. Güvenlik kameralarını inceleyince olayın gerçekleştiğini anladık. Kuyumcular olarak yoğun bir sezona girdik. Başka arkadaşların başına gelmesin, daha dikkatli ve duyarlı olunsun. Bu iki şüpheli tanınsın istiyoruz" dedi.

Polis, Hayri Avcı’nın müracatı üzerine eşkalleri belirlenen iki şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

(FOTOĞRAFLI)