Ekrem KARAMAN / KUMLUCA(Antalya), () - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde çıkan hortum, seraların plastik örtülerini uçurdu, camlarını kırdı, içindeki ürünlere zarar verdi.
Kumluca'da cuma günü akşam saatlerinde başlayan yağmur, dün rüzgarla birlikte etkili olmaya devam etti. Akşam saatlerinde etkisini artıran rüzgar ve yağmur nedeniyle merkez Kum Mahallesi Camikırığı ve Beykonak Mahallesi Fethiyeliler mevkilerinde hortum çıktı. Karada çıkan ve hızla ilerleyen hortum, tarım alanlarına zarar verdi. Yaklaşık 55 dönüm sera hortumdan zarar gördü. Hortumda 5 dönüm sera tamamen yıkılarak kullanılmaz hale geldi. Pek çok seranın camları kırıldı, 50 dönüm plastik seranın örtüleri uçtu, ürünler zarar gördü.
Hortumun zarar verdiği seraların sahiplerinden Adem Kardeş, 4 dönüm serasının kullanılmaz hale geldiğini, domates ve salatalık ürünlerinin zarar gördüğünü anlattı. Eşi ve işçilerin sezonun ilk hasadını yaptıkları sırada hortuma yakalandıklarını kaydeden Adem Kardeş, "Yağışla birlikte gelen hortum seramızın büyük bölümünü yerle bir etti. Eşim ve çalışanlar dışarı kaçarak kurtuldu. Tek tesellimiz kimsenin zarar görmemesi. İlk hasadı dahi toplamak nasip olmadı" dedi.
Kumluca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, bölgede zarar tespiti yapmak için çalışma başlattı.
EK(HA/COŞ) (FOTOĞRAFLI)