KAHRAMANMARAŞ’ta, resmi nikahlı S.Y.'nin kuma olarak aldığı kadına dini nikah kıyan cami imamına bin lira para ile kınama cezası verildi.
Olay, bir süre önce Kahramanmaraş'ta meydana geldi. İddiaya göre, adı açıklanmayan bir cami imamı resmi nikahı bulunan S.Y.'nin kuma olarak eve getirdiği Z.G. adlı kadınla dini nikahını kıydı. Bu nikahın ardından konunun şikayet edilmesiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından soruşturma başlatıldı ve evli erkeğe nikah kıyan imama bin lira para ile kınama cezası verildi.
MÜFTÜ: DİNİ NİKAHI RESMİ NİKAHTAN SONRA KIYIYORUZ
Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammet Gevher, dini nikahı resmi nikahtan sonra kıydıklarını söyledi. Müftü Gevher, kendilerinin görevlilerine dini nikah kıymaları için öncelikle çiftlerden resmi nikah yaptıklarına ilişkin belge talep etmeleri uyarısında bulunduklarını ifade ederken, ailelerin de bu konuda duyarlı olmasını isteyerek, "Biliyorsunuz ülkemizde evlenmeden önce bir nişanlılık safhası var. Bu nişanlılık safhası bazen 6 ay, bazen de 1 yıl olabiliyor. Bu safhada kişiler resmi nikahlarını yaptırmadıkları için cami görevlilerimize bazen de müftülüklere gelip nikah yapma talebinde buluyorlar. Sonra da aralarındaki bir ufak olumsuzluktan dolayı bir taraf vazgeçiyor. Mesela erkek; 'Nikahlımsın ben seni boşamam' diyor, böylece bir aile faciası doğuyor" dedi.
Dini nikah kıydığı için para ve kınama cezası verilen imama ilişkin bilgi vermeyen Müftü Gevher, kendilerinin nikah kıyarken öncelikle çiftlerden resmi nikah belgesi talep ettiklerini bildirdi.