DEPREMDE yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle futbol karşılaşmalarına kapatılan Alsancak Stadı'nın bünyesinde hizmet veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün çalışanları tehlike altında olduklarını söyledi.
TSYD Kupası ve ligin başlamasına kısa süre kala, 'Kullanılamaz' raporu verilen, yıkılma tehlikesi görülünce kapatılan ve İl Müdürü Ali Osman Tatlısu'nun, 1 hafta içinde taşınacaklarını açıklamasından 15 gün geçmesine rağmen çalışanlar aynı yapıda çalışmak zorunda kalmalarına tepki gösterdi. Çalışanlar, İl Müdürü Tatlısı'nun, "Bina küçük bir araç geçtiğinde, hatta rüzgarda bile sallanıyor" sözlerini hatırlatarak, 4 katlı ana binanın, tribünlerden daha çürük olduğunu savundu. Çalışanlar, "6 Ağustos'ta kolonlarından numune alınarak yapılan testte bina için de 'Beton ve çelik kalitesi düşük. Depremde yıkılabilir. Kullanılamaz' raporu verildiği söyleniyor. Rapor doğruysa, bizim de can güvenliğimiz yok. Hemen taşınmamız lazım" diye konuştu.
İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Müdürlüğü'nün, Örnekköy'deki Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'ne taşınacağını açıkladığı hatırlatıldı.
SİSTEMLER TAŞINIYOR
Maçlara kapatılan Alsancak Stadı'na, nisan ayında kurulan elektronik bilet sisteminin sökülmesine başlandı. Alsancak'tan çıkarılacak sistem, Atatürk Stadı'na monte edilecek. Turnikeler, barkod ve kamera sistemleri, izleme odasının Atatürk Stadı'na yerleştirilmesinın yaklaşık 1 ay süreceği belirtildi.