MANİSA’nın Kula İlçesi’ndeki peribacalarının bulunduğu Güvercinlik Köyü'nde 17 gündür kayalıklarda mahsur kalan keçiyi Akut ekipleri üç saatlik operasyonla kurtardı.

Güvercinlik Köyü'nde keçi yetiştiren Şükrü Tuna 17 gün önce sürü halinde otlattığı keçilerden biri uçurumdaki kayalardan çıkamadı. Çeşitli kurumlara baş vuran Tuna’nın çağrısına Manisa AKUT yanıt verdi. Manisa’dan gelen AKUT Manisa Temsilcisi Hakan Özcan yönetimindeki 7 kişilik ekip yaklaşık üç saatlik uğraştan sonra keçiyi bulunduğu yerden çıkarıp sahibine teslim etti.

Keçi sahibi Şükrü Tuna, keçinin kayalıklara düşmesinden sonra kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalıştığını iple, merdivenle ve patika yol yaparak ulaşmaya çalıştığını ancak sonuç alamadığını söyledi. Tuna, “İtfaiyeye başvurdum ama kurtaramayacaklarını, silahla vurmamı önerdiler. Kıyamadım. Keçi yaklaşık 30 metre aşağıdaydı. Oradan da düşerse 50 metrelik uçuruma yuvarlanacaktı. AKUT sayesinde keçim kurtuldu" dedi.

AKUT Manisa Temsilcisi Hakan Özcan kendileri için her canın kutsal olduğunu belirterek “Zor duruma düşen insan, keçi, köpek yada herhangi bir canlı olabilir. Biz her canlının yaşama hakkına saygı duyuyoruz. Bunun için her operasyona aynı ciddiyetle yaklaşıyoruz. Sıkıntısız bir operasyon gerçekleştirdik. Bizler her zaman bu tür operasyonlara hazırız” dedi.