Hasan YİĞEN / KULA(Manisa), () - MANİSA'nın Kula İlçesi'ne 3 kilometre uzaklıkta bulanan sulama göletinde olta balıkçılığı yapanlar, Manisa İl Tarım Müdürlüğü'ne dilekçe vererek kaçak ağ ihbarı yaptı. Manisa İl Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri, ihbar üzerine gölet üzerinde kaçak balık ağı taraması yaptı.
Kula Göleti'nde ağ çekildiğini tespit ettiklerini söyleyen Kula Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Hasan Erçakır, Manisa İl Tarım Müdürlüğü'ne konuyla ilgili dilekçe verdiklerini açıkladı. Başkan Hasan Erçakır, olta balıkçılığı sezonunun açıldığını belirterek bilinçsiz avcılık yapılmamasını istedi. Balık tutmak için gelenlerin eğlenerek güzel bir gün geçirmesini istediklerini ifade eden Erçakır şöyle konuştu:
"Balıkların öldüğünü gördük. Gölet içerisinde ağ olduğu ile ilgili bir duyum aldık. Manisa Tarım İl Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Dilekçelerin ardından yetkililer gelerek tekne ile göletin içinde dolaştı. Jandarma, Avcılar Derneği ve Tarım İl Müdürlüğü organize bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu tür bilinçsiz avcılık yapanları tespit ettiğimizde cezai işlem görmelerini sağlayacağız."
Küçük balıkların tutulmaması gerektiği konusunda uyarılar yapan Erçakır, küçük balık olmazsa büyük balığın olmayacağını söyleyerek avcıların da duyarlı olmalarını istedi. 3 iğneli olta ile isteyenlerin balık tutabileceğini belirten Erçakır, ağ yada serpme atma ile germe gererek yabancı materyal kullanılmaması gerektiğini vurguladı. 
Tarım İl Müdürlüğü arama teknesi ile yapılan aramada ağ buluntusuna rastlanmadığı belirtildi.
FOTOĞRAFLI