Ahmet DAĞLI/SANDIKLI (Afyonkarahisar), () - AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'ne bağlı Hırka Köyü, bir köpek ve inekte kuduz hastalığı tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı. Köydeki bütün hayvanlar da aşılandı.
Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hırka Köyü'nde bir ihbar üzerine inceleme yaptıklarını, çalışmalar sonunda Mustan Harmankaya'ya ait köpekte kuduz hastalığı tespit ettiklerini söyledi. Harmankaya'ya ait diğer hayvanları da muayene ettiklerini dile getiren Arap, ahırdaki bir inekte de aynı hastalığın görüldüğünü kaydetti.
Köpekten ve inekten alınan numunenin Konya Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nce incelendiğini ve sonucun pozitif çıktığını belirten Arap, İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu'nca köyün karantina bölgesi ilan edildiğini aktardı. Köydeki 576 inek ve 72 köpeğin kuduz hastalığına karşı aşılandığını vurgulayan Arap, "Aşılama bitirildiği için tedbirler işletme bazına indirildi. Köyde 6 ay boyunca hastalık takip edilecek. İlerleyen dönemlerde hastalık görülmediği taktirde karantina uygulaması kaldırılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI