Mehmet OKUR/ SİLİFKE,(Mersin),() - MERSİN'in Silifke İlçesi'nde yaya geçitinden yolun karşısına geçmek isteyen 5 yaşındaki çocuğa otomobil çarptı. Ağır yaralanan çocuk hastenede tedaviye alınırken, üst geçit olmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri yolu ulaşıma kapattı.
Kaza Silifke İlçesi'ne bağlı Atakent Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalleden geçen Mersin-Antalya Karayolu'ndan yolun karşısına geçmek isteyen 5 yaşındaki Gizem Naz Çöl'e plakası ve sürücü belirlenemeyen otomobil çarptı. Kazanın ardından minik Çöl, Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından küçük kız, Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Kısa sürede kaza yerinde toplanan mahalle sakinleri, Mersin-Antalya Karayolu'nu çift taraflı olarak ulaşıma kapattı. Mahalle sakinleri, daha önce de ölümlü trafik kazalarının yaşandığı öne sürüp üst geçidin olmamasına tepki gösterdi.
Yolun ulaşıma kapatılması üzerine olay yerine jandarma ekibi sevk edildi. Jandarma ekipleri kalabalığı sakinleştirmeye çalışsada başarılı olamadı. Yaya geçidinin olduğu yerde üst geçidin olmamasına tepki gösteren mahalleli, aynı yerde daha önce de bir çok ölümlü kazanın meydana geldiğini belirttiler. Bir üst geçidin çok maliyetli olmadığının söyleyen mahalle sakinleri, "Artık çözüm istiyoruz. Bu kadar vurdumduymazlık olmaz. Daha kaç can gidecek, ne engellilerimiz için bir geçit var, ne de yayaların güvenliği için bir üst geçit. Sürekli kazalar meydana geliyor 13 can gitti buradan. Yeter artık" dedi.
Mahalleli sakinleri, kaza yerine Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar'ın da gelmesini istedi. Bunun üzerine jandarma ekipleri Kaymakam Damatlar ile irtibata geçti. Kaymakamı yolun ortasına oturup alkışlayarak bekleyen mahalle sakinleri, yaklaşık 10 kilometrelik araç kuyruğunun oluşmasına neden oldu. Korna çalarak bekleyen sürücüler ise araçlarından çıkarak şaşkınlık içinde eylem yapanları izlediler.
Yolu trafiğe kapatan grubun ısrarları üzerine kaza yerine gelen Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, sorunun üst makamlara bildirileceğine dair söz verdi. Kaymakam Damatlar'ın söz vermesi üzerine 2 saat boyunca yolu trafiği kapatan kalabalık, eyleme son verdi.
5 yaşındaki Gizem Naz Çöl'ün Mersin Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi ise halen devam ediyor.

FOTOĞRAFLI