İZMİR'in Menemen İlçesi'nde gericiler tarafından 83 yıl önce şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Zonguldak'ta düzenlenen yürüyüşle anıldı.
CHP Gençlik Kolları İl Başkanlığı, Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği'nin ortaklaşa düzenlediği anma programı için yaklaşık 150 kişi Madenci Anıtı'nda toplandı. CHP İl Başkanı Halil Furat, İşçi Partisi İl Başkanı Mehmet Uslubaş ve Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı'nın destek verdiği etkinliğe katılanlar, 'Hükümet istifa' yazılı pankart açarken, 'Hükümet hükümsüz', 'Kubilay gibi hazırız', 'Yalana talana hayır' yazılı döviz taşıdı. Kubilay'ın fotoğrafını taşıyan kalabalık, Gazipaşa Caddesi'ni takiben valilik önüne kadar yürüdü.
CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ahmet Ateş, 23 Aralık 1930'da Asteğmen Kubilay'ın Menemen'de Cumhuriyet Devrimi'ne karşı ayaklanma çağrısı yapan gerici kışkırtıcılar tarafından katledildiğini söyledi. Ateş, "Biz bugün de Kubilay gibi, şeyhlerin, dervişlerin, Cumhuriyet ve bağımsızlık düşmanlarının karşısına dikiliyoruz. Kubilay'ın cesaret ve kararlılığıyla gericiliğe geçit vermeyeceğiz" dedi.
Kalabalık, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.