İSTANBUL, () BÜYÜKÇEKMECE Belediyesi, Kuba Camii avlusuna açılır kapanır pergola çatı sistemi kurdu. İstanbul’un en büyük ve en modern camilerinden biri olarak gösterilen Kuba Camii’nin avlusu uzaktan kumandalı sistemle hava şartlarına göre açılıp kapanabilecek.
Geçtiğimiz Ramazan ayı öncesinde camiyi hizmete açan Büyükçekmece Belediyesi, vatandaşların olumsuz hava koşullarından etkilenmelerinin önüne geçmek için avlunun üstüne açılır kapanır çatı sistemi kurdu. Uzaktan kumanda ile kontrol edilen çatı, dakikada 34 devir hızla açılıp kapanabilen çatı sisteminde led ışıklarla aydınlatma sağlanıyor. Açılır-kapanır pergola çatı sistemi sayesinde Kuba Camii’nin örnek bir ibadethane olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün 180 bin TL’ye mal olan sistem hakkında şu açıklamayı yaptı:
“Belediyemizce yaptırılan avlu, şadırvan ve müştemilatı Kadir Gecesi’nde hizmete açtık. Şimdide açılır-kapanır çatı sistemini kurarak vatandaşlarımızın kötü hava koşullarında dahi rahatlılıkla ibadet edebilmelerine olanak tanıdık. Kuba Camii avlusuna yaptırdığımız açılır kapanır çatı sisteminde en gelişmiş teknoloji kullanıldı. Büyükçekmece aileme hayırlı olsun.”

(FOTOĞRAF)