Fatih TURAN/TRABZON, () - TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) siyaset içerikli afiş astıkları iddiasıyla bazı öğrenciler hakkında soruşturma başlatılması üzerine, KTÜ Öğrenci Kolektifi mensubu bir grup öğrenci protesto eylemi gerçekleştirdi.
KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 25 öğrenci, kampüse afiş asan öğrencilere yönelik soruşturmaları protesto etmek için öğle saatlerinde rektörlük binası önünde toplandı. ‘Baskıcı rektörü de yasakları da sıfırlayacağız’, ‘Ferman padişahın üniversiteler bizimdir’ yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganı atarak soruşturmaları protesto etti.
Grup adına konuşan Seda Kenanoğlu, afiş asmanın öğrencilerin en temel hakkı olduğunu savunarak, “Afiş asmak bile soruşturma sebebi oldu. Bahar döneminin başından bu yana bir arkadaşımıza 1 hafta, bir diğer arkadaşımıza da 1 dönem uzaklaştırma cezası verildi. Açılan soruşturmalara ve verilen cezalara karşı haklarımızı savunacağız. Baskılara, yasaklara biat eden gençlik modeli kurma çabanız sonuçsuz kalacak. Yasaklar, soruşturmalar, cezalar, baskılar bizi yıldıramaz” dedi.
Eylem, öğrencilerin sloganlarıyla sona erdi.

FT(TM/CK) (FOTOĞRAFLI)