KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyeleri, öğrenciler hakkında açılan soruşturmalar ile uyarı ve uzaklaştırma cezalarını protesto etti.
KTÜ Kanunui Kampusu’ndaki Rektörlük binası önünde toplanan 20 kadar öğrenci, Rektör Prof.Dr. Süleyman Baykal’ın rektör olmadan önce ve sonra verdiği demeçlerden esinlenerek bir tiyatro oyunu sergiledi. 'Süleyman Baykal Demokrasisi: 165 soruşturma, 120 ceza' yazılı pankart taşıyan grup adına basın açıklamasını okuyan Anıl Zengin, şunları söyledi:
"Rektör olmadan önce kendisini demokrat bir kimlikle kamuoyuna sunan, 'öğrenci dostu bir rektör' olacağını iddia eden Süleyman Baykal, rektör olduktan sonra tüm sözlerini unutup, AKP’nin rektörlerine yakışır şekilde 'Ali kıran baş kesen' tutum takınmıştır. Baykal’ın demokrasi karnesi zayıflarla doludur. Demokratik taleplerimizi dinleme yerine görüşmekten dahi kaçınmıştır. Üniversite alanlarında saat 21.00’den sonra bisiklet sürmeyi, şenlik alanında saat 23.00’ten sonra oturma gibi birçok yasağa imza atmış olan rektörümüz, bizi sindirmeye çalışmaktadır. Tiyatro için salon vermedi, oturma eylemi yapan kadınlara defalarca saldırı emri verdi. Süleyman Baykal, rektör olduğu süre içinde 150’nin üzerinde soruşturma açıldı, 100’ün üzerinde arkadaşımıza ceza verildi. Seçilmeden önce üniversitelilerin siyaset yapabileceğini bile söyleyen rektör, siyaset yapan, bilim üreten, tiyatro yapan bizlere fırsat buldukça soruşturmalar açmaya, cezalar vermeye özen göstermektedir. AKP iktidarına karşı üniversitelerimizi savunmaya devam edeceğiz. Uzaklaştırma cezalarıyla elimizden alınan eğitimı, demokratik ve anayasal haklarımızı savunurken; o yasaklanan afişleri asarak katillere, hırsızlara, bu halkın ekmeğini çalanlara, geleceğimizi karartanlara karşı mücadeleye devam edeceğiz."
Öğrencilerin açıklaması sırasında özel güvenlik görevlileri Rektörlük binası önünde önlem aldı. Öğrencilerin iki temsilci ile yaptıkları görüşme talebi ise Rektör Prof.Dr. Süleyman Baykal tarafından kabul edilmedi. 

ÖA(TM/İD) (FOTOĞRAFLI)