MERSİN'de iptal ettirmeye çalıştığı kredi kartına bankadan 200 lira borç çıkarılınca soyunarak eylem yapan 68 yaşındaki Ahmet Ceryan'ın borçlu değil, alacaklı olduğu ortaya çıktı. Banka, Ceryan'a 204 lira ödeme yaptı.
Geçen 19 Kasım'da Hastaneler Caddesi'ndeki özel bir bankanın Kuruçeşme Şubesi önünde soyunarak eylem yapan Ahmet Ceryan, iptal ettirmeye çalıştığı banka tarafından kendisine 200 lira borç çıkarıldığını mağdur ettiğini öne sürdü.
Ceryan'ın eylemi üzerine banka yöneticileri yaptıkları incelemede müşterilerinin borçlu olmadığını, aksine alacağı olduğunu tespit ederek, kendisine ödeme yaptı. Elindeki makbuzu göstererek bankanın kendisine 204 lira ödeme yaptığını söyleyen Ceryan, "Eylemden bir gün sonra telefonla arayarak 'Alacağınız var' dediler. İstanbul'dan da aradılar. Şubeye gittim ve bana 204 lira ödeme yaptılar. 104 lirasını başka bir kredi kartı borcuma ödedim. 100 lirasını da aldım" dedi. Söz konusu kredi kartından sadece 150 lira para çektiğini anlatan Ahmet Ceryan, şöyle konuştu:
"Bunu mantığım kabul etmiyor. 1 yılda 150 liraya 400 liranın üzerinde faiz biner mi? Allah bu bankaların eline düşürmesin. Onların eline düşeceğine çamura düş. Ne düğünümüzde gülebildik, ne cenazemizde ağlayabildik."