SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi Samukalan Köyü'nde iki derslikli okulun ihtiyaca cevap vermediğini söyleyen veliler, yeni bir okul yapılmasını istedi.
Samsun'un Vezirköprü İlçesi'ne 17 kilometre mesafedeki 750 nüfuslu Samukalan Köyü'nde vatandaşlar çocukları için yeni bir okul yapılmasını istiyor. 47 yıl önce hayırsever işadamı Kemal Kayalıoğlu tarafından yaptırılan iki derslikli 45 öğrencisi bulunan okulun ihtiyaca cevap vermediğini belirten veliler, çocuklarının sağlıksız bir ortamda eğitim gördüğünü ileri sürdü. Okulun tuvaleti kullanılamadığı için öğrencilerin evlerine gittiğini iddia eden veliler, yetkililerden yardım istedi.
3 çocuk annesi Fatma Koç, "Okulun suyu tuvaleti olmadığı için çocuklarımız eve geliyor. Yetkililerden köyümüze yeni bir okul yapılmasını istiyoruz. Ya da okulumuzun iyileştirilmesini istiyoruz. Okulun lojmanı bozularak anaokulu yapıldı, buranın da fiziki şartları iyi değil" dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Selim Kurtoğlu, okulun yeni yatırım programına alındığını ve tadilattan geçirilerek fiziki şartlarının iyileştirileceğini söyledi.